Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új lemezre és nyári fesztiválkoncertekre készül a Misery Loves Co.

0206mlcHárom éve, egy alkalmi fellépésen már ismét színpadra állt Stockholmban a Misery Loves Co., most azonban fixen is újjáalakult a '90-es évek második felének egyik kultikus, indusztriális hatású extrém metalos formációja. A csapat már dalokat is ír egy új albumra.

Új zenéken dolgozik Örjan Örnkloo gitáros és Patrik Wirén énekes, a Misery Loves Co. meghatározó párosa, akik már egy fesztiválfellépést is bejelentettek az idei Brutal Assaultra, Csehországba. Ezt a következő időszakban továbbiak követik majd, vagyis a zenekar teljes erőbedobással tér vissza a színre. „Azt akarom, hogy a világ hallja az új dalainkat, és alig várom azt is, hogy ismét eljátsszuk a régieket a barátainknak", mondja Wirén. „Nincs stratégia, nem áll mögöttünk nagy üzleti gépezet, tényleg csak arról van szó, hogy megint játszani akartunk a Miseryvel. Talán akadnak páran, akiket érdekel is ez, habár én is tudom, hogy közben sok idő telt el..."

Patrik és Örjan mellett a mostani felállásban már biztosan ott lesz Michael Hahne gitáros, aki a banda utolsó időszakában szintén játszott velük, de a dalszerzésben most sem vesz részt. Egyelőre nem tudni, hogy a legutolsó éra további két muzsikusa, Patrik Thorngren basszer és Olle Dahlstedt is érintett-e az újjáalakulásban, de utóbbi esetében legalábbis kétségesnek tűnik a dolog, hiszen ő a hamarosan új lemezzel jelentkező, sokat turnézó Entombed A.D.-ben is játszik.

A Misery Loves Co. nevét viselő 1995-ös debütáló album nem aratott nagy közönségsikert, de a korszak legizgalmasabb indusztriális hatású metalanyagai közé tartozott, és a banda lendülete az 1997-es Not Like Them, illetve a 2000-es Your Vision Was Never Mine To Share lemezeken is kitartott. Wirént később az Alpha Safari nevű alternatív csapatban lehetett látni, Örnkloo pedig Daniel Bergstrand stúdiójában dolgozott hangmérnökként. A banda a feloszlás óta mindössze kétszer állt színpadon, mindkét esetben speciális, párdalos fellépések erejéig: 2005 augusztusában egy zenészhaver esküvője szolgáltatta az apropót, az említett 2013-as minikoncert pedig egy barát születésnapi partiján történt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 nsz 2016-02-06 16:55
Jó hír, jöhet!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.