Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új lemezen dolgoznak New York legdurvább death metalosai

Örömhír a death metal hívők számára, hogy a stílus legbrutálisabb és legkultikusabb képviselői közül nemcsak a Cannibal Corpse kezdte meg a stúdiózást ezekben a napokban, de a New York-i Suffocation is keményen melózik a következő anyagon. A lemez valamikor 2012-ben kerülhet a boltokba a Nuclear Blast gondozásában.

A Suffocation kaotikus pusztítást és földrengető csapásokat ígér az új lemezre, amelyek garantáltan kifektetnek majd minden rajongót, legyen akár öreg, akár fiatal. A zenekar utoljára 2009-ben adott ki sorlemezt Blood Oath címmel, amely a Billboard-lista 135. helyéig verekedte magát – ez egy kompromisszumoktól mentes death metal albumtól igen jó eredménynek számít, bár az anyag ugyanúgy megosztotta a közönséget, mint a 2003-as újjáalakulás óta készített összes többi lemezük.

A Suffocation a '80-as évek végén alakult, az 1991 tavaszán kiadott Human Waste EP, illetve az ezt az év őszén követő Effigy Of The Forgotten a mai napig a death metal műfaj örök klasszikusainak számítanak, de az első korszak másik két nagylemezére, az 1993-as Breeding The Spawnra és az 1995-ös Pierced From Withinre is sokan esküsznek. A zenekar olyan muzsikusokat inspirált ezekkel a korai anyagokkal, mint a Slipknot tagjai, Jamey Jasta a Hatebreedből vagy szinte a teljes északkeleti parti metalcore színtér. A banda mai felállásának öt muzsikusából négy hosszabb-rövidebb ideig a korai időszakban is tag volt: továbbra is Frank Mullen énekel, Terrance Hobbs és Guy Marchais gitároznak, illetve a műfaj egyik legjobb ütőse, Mike Smith dobol. Az egyetlen viszonylag új tag a basszer Derek Boyer, de ő is 2004 óta nyomul a többiekkel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.