Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új lemezen dolgozik a Dismember: „Semmiképpen sem szeretnénk félmunkát végezni”

Új zenéken dolgozik a Dismember. A zenekar ugyanakkor nem siet az albummal, csak akkor hozzák ki, ha már maradéktalanul elégedettek vele.

0901dismember

2019-ben tért vissza a színre nyolc év szünet után a svéd Dismember, méghozzá eredeti felállásban. Matti Kärki énekes, Fred Estby dobos, David Blomqvist és Robert Sennebäck gitárosok, illetve Richard Cabeza basszer most új dalokon dolgozik. „Kifejezetten könnyen haladunk – mondta Estby a Metal Rulesnak. – Van szerződésünk a Nuclear Blasttel, lehetőségünk van egy vagy két további album elkészítésére. Akkor csináljuk meg őket, amikor akarjuk, ez pedig a lehető legtökéletesebb így. Rászánhatjuk az időt, és rá is fogjuk szánni, mert semmiképpen sem szeretnénk félmunkát végezni. Nagyon kritikus szemmel kell hozzáállni, különösen, mert rengeteg idő telt már el a legutóbbi album óta. És én még a 2008-as lemezt is szeretem, pedig azon nem szerepeltem. De még az is nagyszerű. Újjáalakult zenekarként 20-kibaszott-23-ban, ’24-ben még keményebben kell melóznod azért, hogy méltó legyen a zene a korábbiakhoz. És ettől nem szabad megriadni. Kritikus szemmel nézzük majd az eredményt, ami eleve időigényes, ráadásul ma már nem is azonos városban élünk, szóval nem lógunk minden nap együtt.”

Az 1991-es Like An Even Flowing Stream albummal debütált Dismember pályafutása során összesen nyolc nagylemezt jelentetett meg. A korai években, a nagy death metal láz idején az Entombed és a Grave mellett egyértelműen ők számítottak a svédországi színtér vezetőinek, de elkötelezettségükből később sem adtak alább. A csapat utoljára 2008-ban adott ki albumot a banda nevét viselő anyag képében.

 

Hozzászólások 

 
#2 Zoli 2023-09-01 18:19
Év híre! 1992 után idén végre sikerült elcsípnem őket a Brutalon. Mit mondjak? Levitték a fejemet...
Idézet
 
 
#1 Tulus 2023-09-01 10:31
Végre... erre a hírre vártam már évek óta...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.