Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új lemezen dolgozik a Bush

0327bushNick Raskulinecz csúcsproducerrel (Deftones, Alice In Chains, Foo Fighters, Rush) vonult stúdióba a brit Bush. Gavin Rossdale-ék új albuma valamikor az év második felében jelenhet meg.

Dave Grohl kaliforniai Studio 606 létesítményében készíti új nagylemezét a brit Bush, Európa valaha létezett legsikeresebb grunge csapata, akik három évvel ezelőtt tértek vissza teljes fordulatszámon a The Sea Of Memories című lemezzel. Gavin Rossdale énekes/gitáros, Chris Traynor gitáros, Corey Britz basszer és Robin Goodridge dobos új albumának címe egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy még idén kijön, és a csapat vélhetően az 1994-es Sixteen Stone debüt megjelenésének húszas jubileuma alkalmából is tervez néhány megmozdulást erre az évre.

A Bush 1992-től 2002-ig volt aktív, és már az említett Sixteen Stone-nal hatalmas sikert arattak az Egyesült Államokban. Az akkori trendeknek megfelelő grunge-os, borongós, ám egyszerre nagyon slágeres rockzene révén a Gavin Rossdale énekes/gitáros vezette csapat a Def Leppard óta létezett legsikeresebb brit banda lett az Egyesült Államokban: az album több mint 6 millió példányban kelt el az amerikaiaknál. A következő, 1997-es Razorblade Suitcase a Billboard-lista első helyén nyitott, és egyike volt az utolsó igazán bombasikert arató grunge-os hangzású lemezeknek. A zenekar ezután elektronikusabb vonalra evezett az 1999-es The Science Of Thingsen, ami már nem tudta hozni elődei formáját, így a 2001-es Golden State-en visszakanyarodtak a korábbi vonalhoz. Ez az anyag már nem talált különösebb visszhangra, így Rossdale nem sokkal később feloszlatta a csapatot, és először egy Institute nevű bandában, majd szólóban zenélt. A Bush-sal egészen 2010-ig nem is jöttek össze újra, és ugyan a The Sea Of Memories nem perzselte fel a világot, a turnékon a zenekar ismét komoly tömegeket mozgatott meg a tengerentúlon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.