Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új gitárossal folytatja a Stardust

Gitárost cserélt a hazai Stardust. A zenekar első teljes nagylemeze, a Highway To Heartbreak a Frontiers kiadónál lát napvilágot még idén.

0403stardust

Még tavaly év végén a nápolyi Frontiers kiadóhoz írt alá a Stardust, akik ezzel az első magyar zenekar a világ legrangosabb, dallamos rockzenékre szakosodott lemezcégénél. Horváth Ákosék első nagylemezén több dalt is a slágergyáros Mark Spiro (Heart, Bad English, Cheap Trick) jegyez majd, aki egy további számban társszerző a csapat mellett. Ezen túlmenően egy Pat Benatar-feldolgozás is helyet kap az albumon, amely Highway To Heartbreak címmel jelenik meg valamikor 2019 folyamán.

A csapatban ugyanakkor lényeges személyi változás történt: megváltak Gellér Tamás gitárostól, akinek helyére Szabolcsi „Fészek" Bence lett. „Tominak nagyon fontos a családja és komoly állása is van, ezért nem tudott volna annyi időt áldozni a zenekarra a közeljövőben, mint amennyit én szerettem volna", mondta a HammerWorldnek Ákos. „Ez sajnos manapság egy súlyos probléma a hazai zenészeknél, főleg a családosoknál. Meg kell élni, dolgozni kell, ott a család és előbb-utóbb szétszakadsz. Itt is, ott is meg kell felelni és prioritást kell felállítani. Borzasztóan nehéz feladat. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hiszen ha Tomi nincs ott a kezdeteknél, akkor valószínűleg nem így alakul a Stardust sorsa. Tominak nagyon sokat köszönhetek, ahogy a zenekar is. De meg kellett hoznunk ezt a komoly döntést a csapat előrejutása érdekében. Örökké hálás leszek Tominak az eddigiekért, és remélem, hogy a Rockstars Not Dead projecttel, ahol most játszik. jelentős sikereket ér el. Fészekben megtaláltuk azt, aki mint ember és mint gitáros is megfelel a kívánalmaknak. Minden zenei stílusban otthon van, a rockzenén belül pedig különösen tájékozott. A játéka is egyedi és ízes. Már el is kezdtünk ötletelni új dalokon, amelyek későbbi Stardust albumokon jelenhetnek meg. Fész egy óriási tehetség, mellesleg jó, hogy továbbra is van egy kis haj a zenekarban, ha már nekem kevesebb lett idővel!"

„Valóban nem vagyok a Stardust tagja, egész pontosan január 8-a óta, nem az én döntésem folytán", kommentálta Tamás a történteket. „Nem beszéltem erről, nem kívántam megakasztani semmit, amíg hivatalossá nem teszi a zenekar. Köszönöm az elmúlt három hónap alatt a helyemre felkért gitároskollégák meglepett hívásait, támogatását és diszkrécióját! Örülök, hogy megoldódott a gitáros ügy, és hogy ilyen jól! Minden jót, és sok sikert kívánok az ex-kollégáknak! Haj-rá!"

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.