Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új felállásban dühöng tovább a Downset

0625downsetÚjjáalakult a '90-es évek közepének egyik viszonylag népszerű hardcore/rap metal alakulata, a Los Angeles-i Downset. A zenekar felállásában komoly változások történtek, de az eredeti szellemiséghez hű folytatást ígérnek.

A Downset – vagy ahogy eleinte írták: downset. – állandó változó felállásban a '90-es évek elejétől egészen 2009-ig menetelt, miközben négy albumot adtak ki, igaz, ezek közül jobbára csak az első kettő, az 1994-es debüt és az 1996-os Do We Speak A Dead Language? keltett komolyabb feltűnést. A zenekar akkoriban rendszeresen szerepelt a Headbanger's Ballban az Anger dal klipjével, és 1995-ben Budapesten is felléptek a Biohazard és a Dog Eat Dog társaságában. A banda most pár év csend után újjáalakult, de soraikból hiányzik az eredeti frontarc, Rey Oropeza, és egyébként is komoly változások történtek náluk. „Miután több kísérletet is tettünk arra, hogy összeszedjük a zenekar eredeti tagjait, elnézést kell kérnünk a barátainktól és a családjainktól, illetve természetesen tőletek, mert nem jártunk sikerrel", áll a banda nyilatkozatában. „Néhány régi tag különböző személyes okokból nem akart visszatérni a zenekarba, mi pedig tiszteletben is tartjuk ezt. Nincs rossz szájíz vagy harag senki részéről. A 2013-as turnéfelállásban Neil Roemer énekel, de ismét itt van Rogelio Lozano gitáros, Chris Lee dobos, a basszusgitárosi posztot pedig J.D. Manhart tölti majd be. Az elmúlt pár hónapban ez az egység erőteljes felállásnak bizonyult, óriási összhanggal, nagyszerű zenészi teljesítményekkel úgy a stúdióban, mint a színpadon, de még egy másik név alatt."

A Downset hamarosan turnéra indul Dél-Amerikában és Európában – a cseh Brutal Assaulton is ott lesznek –, és elvileg még egy single is várható tőlük 2013 folyamán.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.