Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új dobossal tér vissza októberben a koncertezéshez az AC/DC

Októberben, egyelőre csak egy speciális fellépés erejéig ismét aktivizálja magát az AC/DC. Mint kiderült, a csapat új dobossal áll majd színpadra a kaliforniai Power Trip gigafesztiválon.

0910laug

A rockműfaj legnagyobb nevei lépnek fel az október 6-8. közötti Power Trip fesztiválon, a kaliforniai Indióban, az Empire Polo Club nevű szabadtéri helyszínen: az esemény headlinerei pénteken a Guns N' Roses és az Iron Maiden, szombaton az AC/DC és a műsorban a fellépést végül lemondó Ozzy Osbourne helyére került Judas Priest, vasárnap pedig a Metallica és a Tool lesznek. Az AC/DC-nek ez lesz az első fellépése 2016 óta, hiszen a legutóbbi, 2020-as Power Up album megjelenését a covid-világjárvány miatt nem követhette turné.

Mint emlékezetes, az AC/DC Brian fülproblémái miatt W. Axl Rose-zal a mikrofonnál fejezte be legutóbbi turnéját, e koncertsorozat varsói, még Johnsonnal lejátszott, illetve Axllel lenyomott bécsi állomásán egyaránt ott voltunk. Az akkori bulikon a reaktivált Chris Slade dobolt a magánéleti zűrjei miatt parkolópályára került Phil Rudd helyén, a Power Upra azonban utóbbit hozta vissza a csapat. Mint egy friss Insta-posztból kiderült, Indióban azonban új dobossal készülnek: a szokásosan szűkszavú bejegyzés mindössze annyit közölt, hogy Cliff Williams visszatért a nyugdíjból a kaliforniai bulira, a doboknál pedig Matt Laug ül majd.

Az 55 éves Laug keresett sessionista, és olyanokkal játszott az utóbbi évtizedek során élőben vagy a stúdióban, mint Alice Cooper, Slash vagy Alanis Morissette. Az AC/DC-vel annyi a közös előtörténete, hogy 2001-ben, a Stiff Upper Lip turnén épp ő dobolt a fix előzenekar Slash’s Snakepit aktuális felállásában.

Egyelőre nem tudni, hogy tervez-e turnézni az AC/DC a mostani buli után, de Brian Johnson egy májusi interjújából akár ez is kiolvasható volt. „Nagyon izgatott vagyok a koncert miatt, mert három éve jöttünk össze utoljára, amikor elkészítettük a Power Upot – mondta a 75 éves énekes a Fuelling Around podcastben. – Fantasztikus volt minden: a lemez valami huszonhét országban lett listavezető, mi meg azt mondtuk, hogy igen, visszatértünk, nagyon büszkék vagyunk rá. El is kezdtünk próbálni Amszterdamban, megint Phil Rudd ült a doboknál, én meg már az újonnan kifejlesztett fülhallgatómmal énekeltem. És tényleg fantasztikusan szóltunk. Őszintén mondom: sosem hallottam ilyen feszesnek a zenekart. Három hétig zenéltünk, és úgy kábé egy szabadnapot tartottunk közben, mert annyira élveztük egymás társaságát. Ezután mondta a menedzserünk, hogy oké, srácok, itt van ez az izé, kínai influenza vagy valami hasonló szarság, szóval most hazamegyünk hat hétre, aztán utána Londonban találkozunk. Aztán mindenki tudja, mi lett ebből. Angus meg Phil utána még hosszú hónapokon át nem hagyhatta el Ausztráliát meg Új-Zélandot. Egy AC/DC-hez hasonló zenekart elég sok időbe telik összeverbuválni. A stábunk java más zenekarokkal dolgozott. Szóval kemény volt megint mindenkit visszahozni, de lekopogom: most minden jól megy. És a legfontosabb, hogy mindannyiunkat hajt az éhség. Megint tele vagyunk energiával…”

 

Hozzászólások 

 
#9 Lipi 2023-09-11 14:48
Amint a mellékelt ábra mutatja, bizony Rudd is simán pótolható.A lényeg hogy Brian és Angus ott legyen.Most mondanàm hogy nélkülük nincs AC/DC, de hàt Axl haknija utàn màr ez sem állja meg a helyét.Ezek utàn màr tényleg csak làbjegyzet hogy most éppen ki dobol.
Idézet
 
 
#8 bogar 2023-09-11 09:40
Nem gondolom, hogy egy AC/DC koncert látógaitóinak számán bármely irányban módosítana, hogy éppen ki dobol.
Idézet
 
 
#7 ddrum 2023-09-11 09:11
Idézet - Rcooley:
Vénségükre ezek is átmennek önmaguk paródia tributejává. Bár itt akár a szomszéd Magdi néni is ülhetne a dobok mögött, oly tök mindegy.



Szerencsére nincs így, egyrészt Brain Johnson 1-2 éves felvételek alapján bőven hozza a kötelezőt, másrészt meg (dobosként mondom), azt a lélegző és groove-os kettőnégyet kevesen tudják úgy hozni, mint Phil Rudd. Annak ellenére mondom, hogy hogy Chris Slade is kurva jól hozta az AC/DC-feelinget. És itt ez az alap, a jó dobos jó tempóval. A gitárosokkal meg borítékolhatóan semmi gond nem lesz.
Idézet
 
 
#6 Angus Dei 2023-09-10 19:47
Csiki/Csuki
Idézet
 
 
#5 Mr. Brownstone 2023-09-10 13:06
Aki ismeri a 2. Slash's Snakepit albumot (szerintem Slash legjobb szólóanyaga) az tudja, hogy Laug egy rohadt jó dobos.
Majd meglátjuk!
Idézet
 
 
#4 Rcooley 2023-09-10 11:17
Idézet - A Zana kettő-négye:
Idézet - Rcooley:
Vénségükre ezek is átmennek önmaguk paródia tributejává. Bár itt akár a szomszéd Magdi néni is ülhetne a dobok mögött, oly tök mindegy.

Aki ilyet mond annak fogalma sincs se a rock zenéről se a dobolásról.

Annak nincs aki nem így gondolja. Amúgy tudjuk hogy te vagy az Zana Zoli! A te egybites dobtémáid is leütné a szomszéd Magdi néni! Inkább menj celebkedni, ahol előadod a laza, menő rock vagy rapfigurát, közben meg valami külkerületi panelban vergődsz anyuval, ha-ha
Idézet
 
 
#3 A Zana kettő-négye 2023-09-10 10:33
Idézet - Rcooley:
Vénségükre ezek is átmennek önmaguk paródia tributejává. Bár itt akár a szomszéd Magdi néni is ülhetne a dobok mögött, oly tök mindegy.

Aki ilyet mond annak fogalma sincs se a rock zenéről se a dobolásról.
Idézet
 
 
#2 Rcooley 2023-09-10 09:51
Vénségükre ezek is átmennek önmaguk paródia tributejává. Bár itt akár a szomszéd Magdi néni is ülhetne a dobok mögött, oly tök mindegy.
Idézet
 
 
#1 Eugen 2023-09-10 08:14
Hát ezért tényleg megérte kib@szni Slade-et... :-(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.