Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új csapás az északkeleti partról

Októberben stúdióba vonul a massachusettsi Shadows Fall, hogy felvegyék új nagylemezüket. A banda hetedik albuma valamikor 2012 első felében láthat napvilágot, alighanem ismét a zenekar saját kiadója gondozásában.

A Shadows Fall a Twitteren tette közzé, hogy októberben megkezdik a munkát a 2009-es Retribution folytatásán. A zenei irányvonalról egyelőre semmit sem tudni, vagyis kérdéses, hogy továbbra is az előző album nyílt thrash/groove iránya lesz-e a domináns, vagy inkább a korábbi korszakok metalcore-osabb irányultsága. Az új anyag alighanem megint a banda saját irányítása alatt álló Everblack Industries égisze alatt kerül majd a boltokba.

A tagok mindenesetre alaposan kiélhették egyéb zenei éhségüket az utóbbi hónapok projektjeiben, hiszen a frontember Brian Fair a Killswitch Engage basszusgitárosával, Mike D'Antonióval dolgozott együtt a Death Ray Vision nevű csapatban az egykori Overcast és Seemless gitáros Pete Cortese, illetve Zack Wells gitáros és Colin Conway dobos társaságában. Ez a banda amolyan agyasabb, metalosabb hardcore-ban utazik, legalábbis annak alapján, hogy a tagok a Cro-Magset, az Integrityt, a Leewayt és a Ringwormot említik meg fő hatásaik között.

Eközben a Shadows Fall két gitárosa, Matthew Bachand és Jonathan Donais is más vizekre evezett. Dead Of Night nevű bandájukban az Unearth-öt, a Kingdom Of Sorrow-t és a Seemlesst megjárt Derek Kerswill dobol, aki session jelleggel a Shadows Fallt is kisegítette egy időben, mellette a szintén seemlesses Jeff Fultz basszusgitározik, az énekes pedig Jason Witte, akit egy Goaded nevű arizonai bandából lehet ismerni. A zenekar '80-as évek-beli alapokra építkező, de kellően modern metalt játszik, és Chris „Zeuss" Harris producerrel dolgoznak első anyagukon, ami akár még idén megjelenhet – de a 2012-es kiadás itt is valószínűbbnek tűnik. Jason Bittner dobos a többiekhez képest már-már unalmasnak tűnik, hiszen ő „csak" klinikák egész sorát tartja folyamatosan az Egyesült Államokban...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.