Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Úgy tűnhet, más oldalról közelítjük meg a zenét, de mindketten ugyanazt képviseljük”

Közös dallal és videóklippel rukkolt elő a hip-hop veterán Siska Finuccsi és a punk/rock'n'rollban utazó The Joystix. A rapper és a csapat februárban közös koncertet is ad Budapesten.

1210joystixsiska

„Teljesen természetesen jött a közös dal ötlete Siskával", mondja a felvételről Szösző, a The Joystix énekes/gitárosa. „Egy ideje baráti kapcsolat van köztünk, kölcsönös a tisztelet a másik fél munkássága iránt, és a rengeteg dumálás szinte észrevétlenül ezzé nőtte ki magát. Külsősök számára úgy tűnhet, teljesen más oldalról közelítjük meg a zenét, de számunkra szinte azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy mindketten ugyanazt képviseljük, ugyanazok a motivációink a zenénket illetően. Nem titok, hogy a Joystixban a zenekar nagy része rajong a '90-es évek hip-hopjáért, úgyhogy számunkra egyáltalán nem volt kérdés, hogy teljes mellszélességgel benne vagyunk a projektben!"

„Mivel mindketten ugyanazt képviseljük a saját műfajunkban, ezért számomra sem volt kérdés, hogy nagyon jó ötlet lenne közösen csinálni valamit", így Siska. „Úgy gondoltuk, hogy jó lenne az underground bandákat és közönségeiket kicsit közelebb hozni egymáshoz. Ennek első lépése ez a közös dal, illetve egy közös buli, amit jövő év február 11-én fogunk tető alá hozni Budapesten, a GMK-ban. A terveink szerint egyfajta underground fesztiválsorozat indító bulija lenne ez, ahol nem feltétlenül mi lennénk a későbbiekben főszerepben, inkább ez a szellemiség, amit mi képviselünk, és kialakulna valamiféle együttműködés azok között a bandák között, akik a föld alatt dolgoznak hosszú évek óta, és mondanivalójukkal, illetve mentalitásukkal abszolút nem kompatibilisek a jelenlegi itthoni zenei élet egy fősodrával sem."

 

Hozzászólások 

 
+5 #3 Szöszö 2016-12-10 23:20
Hello!!
Koszi a velemenyeket!

Reflektalva - az angol-magyar tenyleg zavaro lehet, igazabol annyira az volt a cel hogy mindenki hozza a magaet , hogy mivel a Joystix a karrierje soran mindig is angolul nyomta , ugy gondoltam evidens hogy ezen most sem valtoztatunk , mert akkor megkaptuk volna, hogy ez most miert magyar :-) ... Egy rappernek meg olyan nyelven rappelni amit nem beszel szinten tobb mint komikus lett volna :-D

A deathrapet is ertem, de az megint eleg butan es kinosan vette volna ki magat, hogy hirtelen most baromira atmegyunk rank abszolut nem jellemzo kemenysegbe, mivel azok sem mi vagyunk :-) .. A dalnal kicsit cel is volt az odamondos szoveg, ami tok termeszetesen jott , mint ahogy a dal is pikkpakk osszeallt.. egyebkent a rap alatti zenei alap az korabbi kulonbozo joystix dalok riffjeinek egybegyurasa ...

Siska szovegei pedig azert nem csak ezt a vonalat viszik ( ami ugye tudomasom szerint a rapben kb annyira tradicio mint a heavy metalban mondjuk az ikerszolok), lasd az utolso veteran lemezenek hirtelen eszembe juto dalait (Edesapa gyere haza, Ejbenjarok, Elet iskolaja, Azt igerted) .

Köszi hogy meghallgattatok ettol fuggetlenul, es remeljuk azert a dal uzenete atment, mi kifejezetten orulunk hogy sikerult mindkettonk stilusat egy dalba igy összerakni!!

Udv. Szöszö - Joystix
Idézet
 
 
+7 #2 Sanctus 2016-12-10 14:23
Siskának is van azért bőven társadalomkriti kus száma, bár tény hogy egyáltalán nem onnan indult. Őt a kiejtés-flow-rímérzékenység hármasa emeli az átlag fölé.

Viszont ez a szám valamiért nem tetszik. Nem azért mert megpróbáltak valamit keverni, ez már sokszor működött más kollaborációkba n, de ez csak egy katyvasz. Az angol-magyar szöveg keveredéstől mindig is felállt a szőr a hátamon, és maga a szöveg sem üti meg azt a szintet, amit én spec. elvártam volna.
Idézet
 
 
+5 #1 SSlayer6 2016-12-10 08:55
Az a baj a Siskával, mint a hazai rapperek 99%-ával, hogy az összes szövege nem szól másról hogy rappel, és hogy ezt mindenkinél jobban teszi. Ami akár igaz is lehetne, ha valami értelmes dologról is hadoválna néha. Ezért van az, hogy szerintem 2Arc köröket ver az összes többi rapperre, még ha technikailag nem is jobb sokuknál. Amúgy a zene nem is rossz, jól keverik a két stílust, de a death rap nekem jobban bejön: www.youtube.com/watch?v=RN5jhsnUryY
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.