Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Úgy tartják, hogy a legszomorúbb történeteket nem kell elmesélni”

From The Sky néven új formációt hozott létre a Miseriumból ismert énekes/multihangszeres/dalszerző Tari Szabolcs. A szimfonikus extrém metálként jegyzett projekt őszre várható debütáló albumáról máris meghallgatható egy újabb dal.

0118fts

Új zenekarral tér vissza a színre Tari Szabolcs, a Miserium frontembere. A From The Sky felállásában Szabolcs mellett Süle Tamás gitáros/basszert (Slowmesh), Iványi Álmos gitáros/basszert (ex-Miserium), Haraszti Dávid dobost (ex-Tűzmadár) és Suha Tamás hegedűst (Symphoniacs, Leander Kills live) találjuk. A keverés/mastering a szolnoki Denevér Stúdióban folyt Cserfalvi „Töfi" Zoltán és Boros Béla vezényletével, és most a negyedik előzetes dal is meghallgatható az őszre várható debütálásról, amelynek REX lesz a címe.

„A REX zenei világának két arcából most újra a líraibb került elő – mondja Szabolcs. – A Lacrimosa (Tears Fall Down) a már korábban bemutatott zongorás mű, a Libra párja, bár hangszerelése kicsit tágabb, illetve ez az egyetlen angol nyelvű dal a lemezen. Korábbi munkáim során soha nem írtam magyarul, valahogy az általam képviselt zenei világról mindig is úgy vélekedtem, hogy az angol nyelv illik hozzá a leginkább. Ennél a dalnál még nem tudtam, hogy képes leszek-e annyira összeszedni magam, hogy egy új projektbe kezdjek, ezért az évek során megszokott munkamódszerem domborodott ki, és hagytam, hogy az ösztöneim vezessenek. Amikor már láttam körvonalazódni a teljes anyagot, tettem rá egy kísérletet, hogy kicseréljem a szövegét, de annyira a szívemhez nőtt, hogy végül hagytam a maga egyszerű őszinteségében úgy, ahogy elsőre megírtam, angolul. Érdekesség, hogy ez volt a legelső videó, amit rögzítettünk, de a kreatív csapattal közösen később úgy döntöttünk, hogy hagyjuk a videósorozatunk legvégére. Az utolsó fény kihunyásakor született, és vált írmagjává minden sötétségnek a szívemben. Amiért évek óta csak hálni jár belém a lélek, az itt megtestesül, és azóta is belülről pusztít, még ha a mértéke le is lassult már. Bár úgy tartják, hogy a legszomorúbb történeteket nem kell elmesélni, mégis azt hiszem, hogy jobb kimondani a szavakat, mintsem teljesen megsemmisülni a súlyuk alatt. A Lacrimosa (síró, sirató) a Requiem (gyászmise) Dies Irae (harag napja) szakaszának egyik kiegészítő tétele. A spanyol La Crimosa kifejezés fogott meg leginkább, aminek megközelítőleg a jelentése az, amikor a lélek sír. Ezzel pedig fel is ült szépen a királyságom trónjára, és hosszú ideig terápiás jelleggel ürítette belőlem a fájdalmat, hogy megkezdődhessen szívem befagyasztása a sarkvidéki szelekben. De ez már egy másik történet…”

fromthesky_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Libera Me
02. Pactum Diabolicum
03. Lacrimosa (Tears Fall Down)
04. Sanguis
05. Finisterra
06. Vulcanus
07. Libra
08. Hereditas
09. Nexus
10. Arbor Vitae

Az új klip mellett egy teaser is megtekinthető az albumról, amely a szeptemberi HammerWorld mellékleteként jelenik meg. A zenekar első ízben augusztus 5-én lép színpadra a Barba Negrában, méghozzá a Tales Of Evening és a Dalriada vendégeként. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.