Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tyketto: új lemezzel tér vissza az eredeti négyes!

2012 tavaszán nagyjából tizenhét év szünet után új dalokkal teli Tyketto stúdióalbum jelenik meg a Frontiers gondozásában. Örömhír, hogy a New York-i hard rockerek visszatérő lemezén az eredeti felállás muzsikál majd, amely a melodikus zenék híveinek körében máig áhítattal emlegetett 1991-es Don't Come Easy lemezt is készítette.

A Tyketto a '90-es évek elejének egyik nagy ígérete volt, ám a korábbi Waysted frontember Danny Vaughn, Brooke St. James gitáros, Jimi Kennedy basszusgitáros és Michael Clayton dobos kissé későn érkeztek a színtérre, és a Don't Come Easy már a geffenes szerződés ellenére sem volt képes sztárt faragni belőlük hónapokkal a Nirvana áttörése előtt. Az AOR-osan finom dallamvilágot robbanékony gitárokkal felturbózó lemez így inkább csak kultikus kedvenc maradt, akárcsak az 1994-es folytatás, a már Kennedy nélkül rögzített Strength In Numbers. Az érdektelenség miatt végül Vaughn is lelépett a fedélzetről, és az 1995-ös Shine már azzal a Steve Augerivel készült, aki később a Journeyben is felbukkant. Az elődeinél elszállósabb, pszichedelikusabb muzsikát rejtő anyag azonban a maroknyi fanatikus rajongó tetszését sem nyerte el, és a zenekar végül feloszlott.

A zenészek különböző nevek alatt azóta is többször zenéltek együtt például Vaughn szólóprojektjében, és az utóbbi években a frontember anyagai is egyre jobban közelítették a klasszikus Tyketto világát. Az eredeti négyes újjáalakulására azon mindezidáig várni kellett: a banda 2008-ban még Brooke St. James nélkül, P.J. Zitarosa gitárossal koncertezett pár kiemelt dátum erejéig. Jövő tavasszal azonban már ismét a Don't Come Easyt jegyző négyes tér majd vissza a színtérre a Frontiersnél.

Kíváncsian várjuk, mire jutnak!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.