Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tüdőrákkal operálták Ronnie Woodot

0807ronniewoodSúlyos daganatos megbetegedéssel műtötték Ronnie Woodot, a Rolling Stones gitárosát. A 70 éves zenész elutasította a kemoterápiát, de az operációnak köszönhetően jelenleg szerencsére tünetmentes.

Az év elején tüdőrákot diagnosztizáltak Ronnie Woodnál. A hírt maga a Rolling Stones gitárosa hozta nyilvánosságra, bár korábban már jelentek meg cikkek arról, hogy eltávolítottak valamit a tüdejéből. Mint a zenész elárulta, egy elég méretes daganatról volt szó a bal lebenyben, amely azonban szerencsére még nem képzett áttéteket a szervezetében. Mielőtt átesett volna egy ötórás műtéten, Woodnak orvosai felajánlották a kemoterápia lehetőségét is, ő azonban elutasította a kezelés e formáját. „Nem azért, mert azt hittem, nem működne, sokkal inkább azért, mert nem akartam elveszíteni a hajamat. Nem, ez a haj itt marad. Szóval azt mondtam: kizárt. Igyekeztem hinni benne, hogy minden rendben lesz így is”, mondta a Daily Mailnek. „Amíg a műtét után a szövettani eredményekre vártam, úgy egy hétig minden függőben volt. Benne volt a pakliban, hogy itt most függöny, búcsú…”

Ronnie a diagnózis szerint szerencsére azonban tünetmentes – gyógyultnak azért nem nyilvánítjuk mi sem, mert mint ismeretes, rákos megbetegedések esetében két-három évig még fokozott a kiújulás kockázata. A gitáros, aki júniusban ünnepelte 70. születésnapját, ötven év masszív dohányzás után mindössze tavaly, legfiatalabb ikerlányai születésekor tette le a cigarettát, és most mindenkit arra buzdít, hogy menjen el szűrővizsgálatokra. „Mindenkinek ellenőriztetnie kellene magát, méghozzá komolyan. Én most baromi szerencsés voltam, de rám szerencsére mindig is nagyon vigyáztak odafentről. Valójában már nem kellene itt lennem…”

A Rolling Stones aktuális európai turnéja szeptember 9-én, Hamburgban indul. A koncertsorozat tizenhárom állomásból áll, és október 22-én ér véget Párizsban. Magyarországról legegyszerűbben szeptember 16-án, az ausztriai Spielbergben lehet megnézni a nagy öregeket. A Stones legutóbbi kiadványa egy Blue & Lonesome című feldolgozáslemez volt tavaly év végén.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.