Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tüdőrákkal kezelik a Pretty Maids frontemberét

1006ronnieatkinsMinden lekötött koncertjét lemondta a Pretty Maids, miután Ronnie Atkinsnél tüdőrákot diagnosztizáltak. Az énekes gyógyulási esélyei a körülményekhez képest nem rosszak.

Hamarosan új albummal jelentkezik a dán Pretty Maids, ám a zenekar egyelőre nem tud koncertezni az Undress Your Madness kapcsán, ugyanis Ronnie Atkins énekest jelenleg tüdőrákkal kezelik. Ennek következtében minden koncertjüket lemondták 2020 januárjának végéig.

„Ijesztő, hogyan fordul a feje tetejére az ember élete mindössze néhány hét alatt”, írja közleményében az 55 éves énekes. „Néha kicsit fájt a hátam, így augusztus közepén elmentem az orvoshoz egy rutinellenőrzésre. Számos vizsgálaton, bronchoszkópián, biopszián átesetem, és sokat várakoztam teljes bizonytalanságban a válaszokra. Így végül három héttel ezelőtt tüdőrákkal diagnosztizáltak. Minden tekintetben sokkolt a dolog engem, a családomat és a hozzám közelállókat is, hiszen a tipikus tünetek hiányában teljesen váratlanul ért bennünket a diagnózis. Nagyon gyorsan alakult ki ez az egész. Máris kezelés alatt állok, két héttel ezelőtt meg is műtöttek, utána pedig tíz napot töltöttem kórházban tüdőgyulladás miatt, amely az operációhoz kapcsolódóan alakult ki. Az orvosaim szerint a kilátásaim jók, már persze tekintetbe véve, hogy tüdőrákról beszélünk. Ugyanakkor a következő hónapokban további kezelésekre lesz szükségem, hogy biztonságban legyek. Ez azt jelenti, hogy meghatározatlan időre vissza kell vonulnom a legtöbb zenei aktivitástól, koncertezéstől és a többitől. Pozitív hozzáállással megyek neki ennek az egésznek, a családom és a barátaim mindenben támogatnak, én pedig eltökéltem magam, hogy megküzdök ezzel a betegséggel – ha Isten is úgy akarja.”

prettymaids_cAz új Pretty Maids-lemez november 8-án érkezik, és az alábbi dalok kerülnek fel rá:

01. Intro
02. Serpentine
03. Firesoul Fly
04. Undress Your Madness
05. Will You Still Kiss Me (If I See You In Heaven)
06. Runaway World
07. If You Want Peace (Prepare For War)
08. Slavedriver
09. Shadowlands
10. Black Thunder
11. Strength Of A Rose

A Serpentine máris meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.