Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Townshend visszakozik: „Senki sem tudja elképzelni, mennyire hiányzik Keith és John”

Mint várható volt, természetesen magyarázkodni kényszerült John Entwistle-t és Keith Moont érintő kijelentései miatt Pete Townshend. A The Who gitárosa leszögezi: emberileg nagyon is hiányoznak neki egykori kollégái.

1128pt

Tegnap mi is beszámoltunk Pete Townshend Rolling Stone-ban megjelent interjújáról, amelyben több, finoman szólva is sarkos mondat hangzott el a The Who két elhunyt tagjáról, Keith Moon dobosról és John Entwistle basszerről. A gitáros most közzétett egy hosszabb nyilatkozatot a Facebookon, amelyben visszakozik kijelentéseitől. „Senki sem tudja elképzelni, mennyire hiányzik nekem emberként, barátként és zenésztársként Keith és John", írja Townshend. „A közöttünk fennálló stúdiós kölcsönhatás az új albumról is hiányzik, és valahol mindig helytelennek is tűnik, amikor nélkülük próbáljuk megidézni a hangulatot, de szerintem örökre bennünk lesz a kísértés, hogy megpróbáljuk. A mai napig haragszom rájuk, amiért meghaltak. Ez néha meg is mutatkozik. Talán önző dolog az ilyesmi, de akkor is így érzek."

Pete szerint a magazinnak adott interjújából nem jött át szavainak ironikus volta: a „hála az égnek, hogy már nincsenek itt" kijelentés valójában azt jelentette, hogy azért hálás, amiért Moon és Entwistle nélkül is mehetett tovább a The Who. „A magam angolos módján ironikus voltam, és csak azt jegyeztem meg, hogy örülök ennek. Hálát adok, amiért zenészként és dalszerzőként tovább alkothatok, de szomorú vagyok, amiért elveszítettem a régi barátaimat. Ironikus ez az egész, ami egyben fel is dühít. Élete vége felé közeledve édesanyám, Betty is megőrjített, így a halála egyben hatalmas megkönnyebbülést is jelentett, de ettől még természetesen nagyon hiányzik. A szeretetnek rengeteg oldala lehet."

Townshend hozzáteszi: érti és sajnálja, amiért a Rolling Stone-ban megjelentek számos The Who-rajongót felbosszantottak, de a szalagcímekből nem jött át mondandójának másik oldala. „Keithtel és Johnnal hihetetlenül jól szórakoztunk a turnékon és a stúdióban. Igen, valóban nehéz volt velük együtt zenélni, de így Roger Daltrey és én is kétszer annyit nevettünk és mulattunk, még ha néha talán jólesett volna kicsit csendesebben élni. Mert így egy káosz volt az egész." Pete bocsánatot kért szavai miatt Moon és Entwistle gyermekeitől is. „Az utóbbi három hónapban annyi interjút adtam, hogy már elvesztettem a figyelmemet és a türelmemet is. Megbocsátom ezt magamnak, remélem, ők is képesek erre. Nagyon szerettem az apjukat, és ma sincs ez másképp. Szívszaggató belegondolni, vajon miként alakultak volna a dolgok, ha Johnnak és Keithnek is megadatik, hogy idősebbek, higgadtabbak és bölcsebbek legyenek. Akár továbbfejlődött volna zeneileg a The Who, akár ugyanazokat a köröket futottuk volna le, biztos vagyok benne: emberként, kollégaként egyaránt még jobban szerettük volna egymást."

 

Hozzászólások 

 
#3 Codename333 2019-11-28 20:14
nyers volt az előző kijelentése....tény....de ettől csak rosszabb lesz az egész.Ki hiszi el,hogy ezt komolyan gondolja? Aki a barátaival érhet fel a csúcsra az egy nagyon szerencsés ember,de a zeneiparban már megesett és eztán is megfog h egyszerűen azokkal zenélsz akivel tudsz és akikkel előrébb jutsz.Neki nem hiányzik se Moon se Entwistle....kár volt most magyarázkodni a tegnapit még el is hittem de ez kínos..
Idézet
 
 
#2 kiss gabor 2019-11-28 16:22
"Nincs rosszabb a sajtnál!"
Idézet
 
 
#1 Squateye 2019-11-28 09:19
Nem tudom miért kell ez.... közismerten nehéz figura, és nem kell mindenkinek polkorrektnek lennie. Ez a visszakozás és magyarázkodás talán még gázabb mint az interjú.

"„hála az égnek, hogy már nincsenek itt" kijelentés valójában azt jelentette, hogy azért hálás, amiért Moon és Entwistle nélkül is mehetett tovább a The Who"

Ez nettó f*szság. Kb olyan mintha a "rohadj meg"et kedvességként használnám mert amúgy szeretem a kéksajtot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.