Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Továbbra is rejtély, ki lesz a Turilli-féle Rhapsody énekese

Még mindig nem tudni, ki énekel majd Luca Turilli Rhapsodyjában, de az biztos, hogy a megduplázódott olasz szimfo-metalosok ezen verziója 2012 nyarának elején adja ki debütáló nagylemezét. Lucáék az év második felében átfogó világkörüli turnét is terveznek. Ezt maga a gitáros árulta el a szakítás óta adott első interjújában.

Az augusztusi Fezenen is fellépett olasz szimfo-metalosok nyár végén jelentették be két részre szakadásukat: a bandából kilépett a zenei agyként elhíresült Luca Turilli gitáros és Patrice Guers basszusgitáros, akik Luca Turilli’s Rhapsodyként folytatják tovább. A megmaradt Rhapsody Of Fire magja, azaz Alex Staropoli billentyűs, Fabio Lione énekes, Tom Hess gitáros és Alex Holzwarth dobos nemrég utóbbi öccsét, Olivert igazolták le Guers helyére basszernek, és Roberto De Micheli csatlakozása révén ismét teljes lett az idén rendszeresített kétgitáros felállás.

Luca Turilli a Nuclear Blast berkein belül adott interjúban leszögezte: a szakítás tényleg békés volt, és már 2010 végén megszületett a döntés a Rhapsody Of Fire szétválásáról. „Két évtizednyi közös munka után egyszerűen nem volt már ugyanaz az együttműködés, még a kölcsönös tisztelet ellenére sem, amit Alex Staropolival érzünk egymás iránt”, mondta a kérdésről a gitáros, aki szerint a két Rhapsody között a jövőben sem lesz versengés, hiszen mindannyian túl öregek már az ilyesféle játékokhoz. „Csakis a legjobbakat, a legnagyobb sikereket tudom kívánni Alexnek és természetesen az új Rhapsody Of Fire tagoknak, Tom Hessnek és Roberto De Michelinek is, akik nagyszerű emberek és hihetetlenül felkészült muzsikusok. Ez is biztos garanciája annak, hogy Alex és Fabio zenekara a legmagasabb művészi szinteken mozog majd.”

Turilli továbbra sem árulta el, ki lesz a Luca Turilli’s Rhapsody énekese: a banda egyelőre a Rhapsody Of Fire-ben is érdekelt Alex Holzwarth dobosból, Patrice Guers basszusgitárosból és Dominique Leurquin gitárosból áll a főnök mellett. A zenekar első lemezének anyaga nagyjából már összeállt, a producer azonban nem a régi Rhapsody kollaboráns Sascha Paeth, hanem Sebastian Roeder lesz. Az album a mostani állás szerint 2012 júniusában kerülhet a boltokba a Nuclear Blast gondozásában, és az év második felében Turilliék aktív turnézást is terveznek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.