Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Továbbra is bizonytalan a Slipknot jövője

Habár a Slipknot nyáron ismét megkezdi a koncertezést, egy friss interjúban Corey Taylor énekes ismét ráhozta a frászt a maszkos szörnyetegek rajongóira. Az ausztrál Undercover tévé a Soundwave fesztiválturné kapcsán beszélgetett a frontemberrel, aki a Stone Sourrel vesz részt a körúton, így aztán nem maradt el a két csapat párhuzamba állítása sem...

„Shawn Economakival és Josh Randdel tinédzserkorunk óta ismerjük egymást", magyarázta a két zenekar működése közötti különbségeket Corey. „Aztán ott van Jim Root, akinek a koncertjein tulajdonképpen felnőttünk, mert az ő bandája volt a város legnépszerűbb csapata. Rendszeresen eljártunk a bulijaikra, aztán amikor később beszállt hozzánk, természetesen tette még jobbá a Stone Sourt. Roy Mayorga csatlakozásánál ugyanez volt a helyzet, amikor belépett, hirtelen minden egy magasabb szintre került. Szóval ez valóban egy család, egy erős testvéri kötelék. Ami a Slipknotot illeti... Nos, nagyon büszke vagyok mindarra, amit a Slipknottal csináltam, és természetesen azokhoz a srácokhoz is közel állok, de ott azért teljesen más az ábra. Abba a bandába később léptem be, és sok szempontból sosem kötődtem hozzá annyira mindenféle okok miatt – lehet, hogy miattam, lehet, hogy miattuk. Senkit sem kívánok befeketíteni, simán csak ez a helyzet. A Stone Sour mindig különleges helyet foglalt el a szívemben, mert ez volt az első igazi zenekar, amit elindítottam, rengeteg munkát fektettem bele, és még mindig együtt vagyunk azokkal a srácokkal, akiket húsz éve ismerek."

A Stone Sour jövőjéről roppant bizakodóan és lelkesen nyilatkozó Corey a Slipknotról azt mondta, az már soha többé nem lehet ugyanaz Paul Gray basszusgitáros tavaly májusi halála után, mint azelőtt. „Egészen biztos, hogy új Stone Sour zene születni fog még, de a Slipknotból jelenleg egy olyan hatalmas rész hiányzik, amit a rajongók nem is érthetnek meg. És őszintén szólva megőrülök attól, hogy megpróbáljam nekik elmagyarázni", fogalmazott Taylor. „Úgy értem, mindig is Paul volt az a kapocs, aki összetartotta az egész építményt, emellett pedig olyan érzéke volt a zenéhez, amit alkottunk, hogy nélküle nem igazán látom, miként lehetne ismét dalokat írni a közeljövőben. Fogalmazzunk így... Ha mégis sor kerül rá, az nem most lesz, hanem amikor mindenki készen áll."

Corey arra is utalt az interjúban, hogy a bandában ezen túlmenően sincs feltétlenül minden a legnagyobb rendben, de ezt nem volt hajlandó részletezni. „Akadnak most más dolgok is a zenekarban, amik kihatnak a dolgainkra, mondjuk úgy, hogy személyes ügyek, de erről nem fogok többet mondani. Most megcsináljuk ezeket a nyári Sonisphere koncerteket, ami olyan, mintha bedugnánk a lábujjunkat a vízbe, hogy meglássuk, mi történik. Ezek csak az első apró lépések számomra. Szerintem mindenki elkezdett előre rohanni anélkül, hogy tudatosult volna benne: először össze kell szednünk magunkat. Mindenkinek reálisan kell szemlélnie ezt a kérdést, de jelenleg úgy fest, én vagyok az egyetlen, aki így tesz... Súlyos felelősség elvállalni azt a szerepet, hogy az ember kimondja a végszót, vagy ilyesmi, de a végén mégis ez szül respektet. Nekem eszem ágában sincs beszállni a versenybe, és azt mondani, hogy igen, most ez és ez következik. Tavaly elveszítettem a testvéremet, és az embereknek meg kell érteniük, el kell fogadniuk ezt, mielőtt mindannyian elkezdenek hip-hip-hurrázni a dolgaink felett."

Corey saját bevallása szerint kicsit vegyes érzelmekkel tekint a nyári turné elé. „Nem örülök annak, hogy Paul nélkül kell kiállnunk a színpadra, mert nagyon, nagyon furcsa lesz ez az egész. Mindez azért történik, mert nagyra értékelem, amit közösen csináltunk, tisztelem őt és tisztelem az emlékét. Azt hiszem, túl sok ember hajlamos lenne elrohanni emellett, de egy gyógyulási folyamat nem így működik, és soha nem is jó ötlet így állni hozzá. Úgyhogy most egyfajta próbaként tekintek erre az egészre, és remélem, minden jól alakul. De végig reálisan és pragmatikusan tekintek majd az egészre, mert egyszerűen ilyen a természetem."

 

Hozzászólások 

 
#3 Den 2011-07-22 13:06
Kicsit fáj hogy ilyet kell hallanom,a slipknot egy nagyszerü banda (volt is,és remélem lesz is)
De mindkét döntést megértem (ha vége,vagy ha folytatják)
De remélem az utobbi :)
Idézet
 
 
#2 Guest 2011-03-06 10:51
Teljesen egyet értek az előttem lévővel. Slipknot nélkül sehol nem lenne a Stone Sour. Azért remélem még legalább egy albumot csinálnak.
Idézet
 
 
+1 #1 Guest 2011-03-06 10:14
Csak azt felejti el megemlíteni Corey hogy a Slipknot nélkül valószínűleg még ma sem ismerné a világ a Stone Sourt... "hiába fektetett bele millió munkát meg hiába áll a szívéhez a legközelebb..." és olyan mintha elfelejtette volna hogy mi tette azzá ami... a maga részéről ő már befejezné a slipknotos dolgokat legalábbis én ezt érzem a nyilatkozatain...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.