Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tom nagyon csalódott, és nem akarja végignézni, ahogy meghalok”

0928jefflabarÚgy tűnik, végre megoldódott a nagy rejtély, és kiderült, miért nem aktív a Cinderella: Jeff LaBar gitáros szerint az ő alkoholproblémái okozták a '80-as évek egyik sikerzenekarának szétszéledését, amely jelenleg véglegesnek tűnik.

Legutóbb Eric Brittingham basszusgitáros beszélt a Cinderella valószínűsíthető végleges leállásáról, és most végre az is kiderülni látszik, mi okozta a philadelphiai hard rockereknél pár éve beállt nagy törést. Jeff LaBar gitáros az Another FN Podcast With Izzy Presley című podcastben őszintén beszélt alkoholproblémáiról, amelyek miatt megromlott a viszonya Tom Keifer énekes/gitárossal, a csapat dalszerző/főnökével.

„Fogalmam sincs", felelte Jeff arra a kérdésre, amelyben a Cinderella jelenlegi státuszáról faggatták. „Nem vagyok velük beszélőviszonyban. Vagy inkább mondjuk úgy, hogy ők nincsenek velem beszélőviszonyban... Annak idején megállapodtunk, hogy ha valamelyikünk kiesik a képből, nem folytatjuk a Cinderellát, és szerintem Tom tartani is fogja magát ehhez. Nem szoktunk beszélni, szóval nem tudhatom ezt biztosan, de megegyeztünk, hogy ha nem vagyunk ott mind a négyen, akkor nem csináljuk. És már nem vagyunk ott mind a négyen. Csak találgatni tudok, de úgy gondolom, ez az én hibám. Nem titok, hogy alkoholproblémáim voltak, és az egyik hajófesztiválon, ahol játszottunk a zenekarral, elég csúnyán meg is mutatkozott a dolog. Szerintem ez okozta a törést. Pedig nagyon jól kijöttünk egymással. Sosem volt hosszabb kapcsolatom senkivel, mint ahogy a többieknek sem. Több mint harminc éven át minden egyes nap remekül megtaláltuk a hangot, szinte alig vitáztunk egymással. Aztán amikor az egyik ilyen hajós rendezvényen mindenki előtt összeestem – alapvetően túladagoltam magam –, a zenekar reakciója az volt: hát ez meg mi a fasz? Elvonóra küldtek, utána meg extra elvonóra, és Tom volt akkor az én nagy hősöm. A kezelések egy részét eleve ő fizette, így ráhúztam még egy plusz hónapot az ő kontójára, és jobb emberként jöttem ki a rehabról. De csak egy évig maradtam józan, és ráálltam a fájdalomcsillapítókra, amit a csípőműtétem miatt kezdtem el szedni. Mindenki félt a dologtól, de szükségem volt rájuk, aztán túltoltam. És végül ezekről is lejöttem, de az egyéves józanság mindenkitől eltávolított a környezetemből, legyen szó akár haverokról, akár munkatársakról. Mert olyan emberek között nagyon szar utána józannak maradni, akik továbbra is isznak. Emellett pedig nagyon félős vagyok, így részben amiatt is iszom, mert így képes vagyok elmenni otthonról, és kezelni tudom a társasági helyzeteket – és ez mindig is így működött nálam. Szóval ismét inni kezdtem, amit egyesek nem értékeltek, és talán a szívükre is vették..."

LaBar saját bevallása szerint továbbra is iszik, ami miatt Keifer jelenleg nem áll szóba vele. „Csak találgatni tudok: szerintem nagyon csalódott, és nem akarja végignézni, ahogy meghalok...", mondja Jeff, aki jelenleg egy gasztronómiai iskolába jár. „Csak pár sörről van szó. Egész nap suliban vagyok, szóval nem ihatok, felelősen kell viselkednem. A lehető legjobb osztályzatokat kapom, de amikor hazamegyek, megiszom pár sört, hogy lazítsak. De kilenc-tíz körül már alszom, szóval felelősen viselkedem..."

A Cinderella nagyon régóta inaktív a lemezkészítés terén, utolsó albumukat, a Still Climbingot 1994-ben jelentették meg, ellenben egészen a 2010-es évek elejéig rendszeresen turnéztak Észak-Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
-7 #3 spacer 2016-09-29 12:48
VÉN ALKOHOLISTA FASZ KALAP EZ IS! A PÉNZ MEG PERSZE JÓL JŐNNE!
Idézet
 
 
+16 #2 frontiers 2016-09-28 10:22
Én inkább sajnálom őt. És itt látszik, hogy mennyire hittek a 80-as években az emberek a zenében, hogy az egész életüket, kapcsolataikat képesek voltak feláldozni érte. Nem vagyok nagy Cindarella fan -1-2 lenezüket ismerem-, de emberileg nagyon sajnálom. Ez olyan lehet, mint a veterán katona, aki a háború után nem tud, beilleszkedni a társadalomba. Öregedő rocksztárok is hasonló problémával kűzdhetnek.
Idézet
 
 
+5 #1 Wendiii 2016-09-28 09:45
Felelősen gondolkodik, miközben iszik, és ezt mentegetőzve adja elő? Csak én érzek itt ellentmondást?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.