Shock!

január 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Todd La Torre kilépett a Crimson Gloryból

Aligha okoz bárkinek is különösebb meglepetést, hogy a tavaly a Queensryche-ba leigazolt Todd La Torre énekes hivatalosan is kilépett másik zenekarából, a Crimson Gloryból, amely történetesen szintén a ’80-as évek emblematikus amerikai heavy metal csapatai közé tartozik. A banda hangszeresei egyelőre nem kommentálták Todd döntését.

„Dolgoztunk az új lemez dalain, és jól álltak a dolgaink”, áll Todd közleményében. „Két nagy európai kiadó is érdeklődött irántunk, ami roppant ígéretesnek tűnt. Megtisztelve és büszkén éreztem magam, hogy emelkedik a zenekar csillaga, és a rajongóknak is tetszik, amit csinálunk. Nagyon jó időszakot éltünk, így mindenképpen fel kellett volna venni és ki kellett volna adni időben az új lemezt, hogy a lehető leghatásosabban hozza vissza a bandát a köztudatba. Sajnos az album legjobb szándékú törekvéseim ellenére sem öltött alakot.”

Todd 2010 áprilisában került be a Crimson Gloryba, és tavaly többször is leszögezte: a Queensryche-hoz történt csatlakozása nem érinti a floridai power metalosoknál betöltött szerepét. Állítása szerint döntésében most sem játszott szerepet, hogy egy másik csapatban is énekel. „A Queensryche-hal közös ügyeimnek semmi köze nem volt a lemez készítéséhez. A Crimson Glory az elmúlt fél évben egyszer sem keresett meg, hogy tovább írjuk a dalokat. Zenekarként nagyon lassan dolgoztunk, és a próbák már azelőtt is fokozatosan eltűntek az életünkből, hogy csatlakoztam volna a Queensryche-hoz.” Todd szerint miközben ő Michael Wiltonékkal tárgyalt, a Crimson Glory más tagjai is a saját ügyeiket intézték, amelyek szintén elragadták őket a zenekar dolgaitól.

Az énekes a nyilatkozatban köszönetet mond zenésztársainak és a közönségnek, és csakis a legjobbakat kívánja a Crimson Glory tagságának. Egyelőre nem tudni, Jeff Lordsék kivel folytatják majd, a Todd-féle Queensryche új nagylemeze viszont még idén a boltokba kerül.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.