Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Több mint tíz év után új Spiral Architect lemez várható

Több mint egy évtized elteltével új zenéken dolgozik a norvég Spiral Architect, akik 2000-es debütáló lemezükkel, az A Sceptic's Universe-szel fenekestül felforgatták a legelvetemültebb, legkomplexebb progresszív rock/metal zenék híveinek lelkivilágát. A csapat a tervek szerint márciusban komolyabban is nekilát a munkának. Jó hír, hogy a felállás változatlan.

„1999 óta dolgozunk a következő lemez anyagán, és nagyjából egy órányi zenénk van. Jó hír, hogy a jelek szerint idén márciustól folyamatosan zajlik majd a munka. Idővel minden kiderül...", írta a csapat hivatalos fórumán Asgeir Mickelson doboszseni. Jó ideje ez az első érdemi életjel a zenekar háza tájáról, bár azt eddig is lehetett tudni, hogy továbbra is léteznek. A felállásban nincs változás, Mickelson mellett továbbra is Øyvind Hægeland énekel, Steinar Gundersen és Andreas Jonsson gitároznak, valamint Lars K. Norberg basszusgitározik.

A csapatnak kétségtelenül volt ideje kiérlelni a második lemezt, hiszen az A Sceptic's Universe-et még 1998 nyarán rögzítették a veterán Neil Kernon producerrel. A korai Watchtower és a korai Psychotic Waltz legelborultabb pillanatainak nyomdokain haladó, de még azoknál is összetettebb, félelmetes technikai megoldásokkal és néhol jazzbe hajló finomságokkal operáló album Japánban 1999 decemberében, a világ többi táján pedig a következő év januárjában került a boltokba. A lemez kritikai fogadtatása szinte egyöntetűen pozitív volt, de a banda a komplex zenék híveinek körében is igazi kultstátuszra tett szert. Ezt követően azonban már nem történt velük túl sok minden, még 2000-ben befejezték a turnézást, és egy-két további szórványos fellépést követően 2001 végén inaktívvá váltak. Néha ugyan felröppent a hír, hogy dolgoznak a folytatáson, de a tagok egyéb elfoglaltságai miatt a kettes lemez tényleges munkálatai mindig tovább és tovább csúsztak.

Kíváncsian várjuk, vajon most tényleg lesz-e kézzelfogható eredmény...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.