Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Több időt fordítunk egyetlen momentumra, mint más csapatok tízre”

Noha a zenekar híres maximalizmusa és kattantsága nem könnyíti meg a munkát, jelen állás szerint tavasszal, tehát az eredeti ütemezésnek megfelelően a boltokba kerülhet a The Dillinger Escape Plan új albuma, amin jelenleg is gőzerővel dolgoznak Steve Evetts producer társaságában. Az egyelőre cím nélküli lemez a banda saját kiadója, a Party Smasher Inc. gondozásában kerül majd a boltokba a Sumerian Records terjesztésében.

„Nagyjából három hétnyi munka áll mögöttünk”, mondta a stúdiómunkáról Greg Puciato énekes a Noisecreepnek. „Minden alkalommal azt hisszük a stúdióba vonuláskor, hogy ezúttal gyorsabbak leszünk – ez valószínűleg azért van így, mert öregszünk, és azt gondoljuk, sikerül összekapnunk magunkat, a dalokat meg kívül-belül ismerjük. Aztán amikor elkezdődik a munka, tényleg minden aprósággal elkezdünk kísérletezni: próbáljuk ki ezt a mikrofont vagy azt az erősítőt, aztán meg akarom változtatni a szövegeket, Ben Weinman meg a gitárrészeket. És várjunk egy percet, a dobok nem olyanok, mint a demón! Nem passzolnak jól a szövegekhez! Szóval mindannyian szélsőségesen maximalisták vagyunk, és a producerünk is az, ami ahhoz vezet, hogy a munka egy egész örökkévalóságon át tart. De egyébként még így is nagyjából időben vagyunk, és most úgy fest, tartani tudjuk az április-májusi megjelenési dátumot. A Dillinger másféle fenevad, mint a legtöbb normális zenekar. Még Steve is azt mondta nekem, hogy soha egyetlen másik zenekara sem kívánta meg tőle azt a fajta figyelmet, amit mi, és több időt fordítunk egyetlen momentumra, mint más csapatok tízre. Bennel amúgy beszéltünk erről, és úgy vagyunk vele: átlagosan háromévente csináljuk ezt, és tíz év múlva nem szeretnék úgy visszatekinteni az aktuális lemezre, hogy bassza meg, három héttel korábban végeznünk kellett volna vele! Kit érdekel? Azt akarod, hogy a végeredmény jó legyen, ami a lehető legközelebb áll az elképzeléseidhez.”

Greg szerint az új Dillinger dalokon elég masszívan hallatszanak a csapat korai hardcore/punk hatásai, emellett pedig a legkülönösebb, legszerteágazóbb produkció, amin csak valaha is dolgoztak. „Mióta csatlakoztam a zenekarhoz, ez az első album, amelynél Ben küldött nekem előzetesen dalokat, én pedig azt mondtam ezekre: mi a fasz történik itt? Ez úgy szól, mint egy méhkaptár!”

A bandából nemrég barátilag távozott Jeff Tuttle gitáros, akinek helyére az a James Love tért vissza a fedélzetre, aki 2005-ben és 2006-ban egy rövid ideig már gitározott a Dillingerben. Greg eközben Max Cavalerával és Troy Sandersszel közös, még mindig név nélküli projektjének lemezén is nagyban dolgozik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.