Shock!

december 17.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

The Night Flight Orchestra: klasszikus rock nehézsúlyú északi srácoktól

Júniusban érkezik a The Night Flight Orchestra bemutatkozó albuma, ami azért érdekes, mert a csapatban a Soilwork énekes Björn „Speed” Strid és az Arch Enemy, Spiritual Beggars basszer Sharlee D’Angelo egyesítették erőiket. A banda ugyanakkor nem valami vérgőzös északi súlyosságban utazik, hanem klasszikus hard rockban.

A The Night Flight Orchestra első nagylemezét a Coroner Records jelenteti meg júniusban, Speedék máris stúdióznak. A projekt alapgondolatai 2007-re nyúlnak vissza, amikor is Björn és a gitáros David Andersson, a Soilwork akkori beugró hathúrosa egy részeg éjszakán baromkodtak egy nagyot. „Akár metal turnén vagy, akár nem, egy rakás klasszikus rocknóta mindent elmond ezekről a helyzetekről, és baromi sokat segíthetnek abban, hogy mindenről megfeledkezz, főleg útközben”, mondja Speed. „A soha véget nem érő utazásokról, az éjszakai transzatlanti repülőutakról… Talán egyszerűen és naivan hangzik, de végső soron mindannyiunknak szükségünk van egy soundtrackre ehhez, hogy különlegesnek érezzük magunkat, akár a reptéri váróban rekedtünk, akár nem…”

A banda tagjai Björn, David és Sharlee mellett Richard Larsson billentyűs és Jonas Källsbäck dobos. Az ötösfogat bevallott célja, hogy a ’70-es és ’80-as évek érzésvilágát élesszék újjá emlékezetes dalok formájában. Itt mindenki csekkolhatja, sikerült-e nekik.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.