Shock!

szeptember 23.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Night Flight Orchestra: klasszikus rock nehézsúlyú északi srácoktól

Júniusban érkezik a The Night Flight Orchestra bemutatkozó albuma, ami azért érdekes, mert a csapatban a Soilwork énekes Björn „Speed” Strid és az Arch Enemy, Spiritual Beggars basszer Sharlee D’Angelo egyesítették erőiket. A banda ugyanakkor nem valami vérgőzös északi súlyosságban utazik, hanem klasszikus hard rockban.

A The Night Flight Orchestra első nagylemezét a Coroner Records jelenteti meg júniusban, Speedék máris stúdióznak. A projekt alapgondolatai 2007-re nyúlnak vissza, amikor is Björn és a gitáros David Andersson, a Soilwork akkori beugró hathúrosa egy részeg éjszakán baromkodtak egy nagyot. „Akár metal turnén vagy, akár nem, egy rakás klasszikus rocknóta mindent elmond ezekről a helyzetekről, és baromi sokat segíthetnek abban, hogy mindenről megfeledkezz, főleg útközben”, mondja Speed. „A soha véget nem érő utazásokról, az éjszakai transzatlanti repülőutakról… Talán egyszerűen és naivan hangzik, de végső soron mindannyiunknak szükségünk van egy soundtrackre ehhez, hogy különlegesnek érezzük magunkat, akár a reptéri váróban rekedtünk, akár nem…”

A banda tagjai Björn, David és Sharlee mellett Richard Larsson billentyűs és Jonas Källsbäck dobos. Az ötösfogat bevallott célja, hogy a ’70-es és ’80-as évek érzésvilágát élesszék újjá emlékezetes dalok formájában. Itt mindenki csekkolhatja, sikerült-e nekik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.