Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Testament: „Majdnem új szintekre emeltük a blastbeateket”

A mai napon végre hivatalosan is megjelent a Testament új nagylemeze, a Dark Roots Of Earth, amelyet a Bay Area thrasherek csütörtökön jól be is mutatnak majd nekünk Székesfehérváron. Az album számos érdekességgel szolgál a rajongóknak – az egyik ezek közül mindenképpen a blastbeatek alkalmazása.

„A True American Hate-ben és a Native Bloodban valóban vannak blastbeatek, de ettől még nem ugrunk fel a black metal szerelvényre vagy ilyesmi”, magyarázta Eric Peterson gitáros a Decibel magazinnak. „Szerintem majdnem új szintekre emeltük a blastbeateket, mivel a legtöbb blastbeatre durva riffeket és üvöltést passzintanak. De a Native Bloodban például ha csak az éneket és a gitárt hallanád, és megkérdeznél valakit, hogy milyen dobtémákat képzelne el ide, biztos, hogy nem blastbeateket mondana, hanem hagyományosabb ritmusokat. Nem olyasmi volt ez, amit direkt erőltetni akartunk, de most lehetőség nyílt rá, hogy beépítsük a zenébe.”

A blastbeateket Gene Hoglan dobos is védelmébe vette. „A próbák során kérdeztek meg erről. A demókon nem szerepelt ilyesmi, Eric viszont azt mondta: hé, mit szólnál itt egy blastbeathez? Én pedig szeretek Eric dobgépe lenni, megtanulni az általa kitalált őrült ütemeket, és hozzájuk adni egy keveset saját magamból is. Többek között ezért boncoltuk szét az összes nótát, mert szeretek mindent kipróbálni, hogy tényleg működik-e, és nem is elsősorban nekem, hanem Ericnek tetszenek-e a megoldásaim. Vicces, de ezek a fajta blastbeatek nem is abba a kategóriába tartoznak, amik olyan kényelmesen jönnek nekem, mert black metalosak. Én sokkal jobban érzem a grindos blastbeateket.”

Alex Skolnick szólógitáros szintén érdekes és izgalmas újításnak nevezte a blastbeateket, Greg Christian basszer szerint pedig a Native Bloodban konkrétan úgy szól a refrén az ütemeknek köszönhetően, mint egy beszteroidozott Iron Maiden.

A Testament augusztus 2-án este 20.30-tól játszik a FEZEN-en, közvetlenül a Machine Head előtt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #10 Vanishpower 2012-09-09 22:21
Én az új Testament albumot full hangerőn nyomom, de az a blast beat-es rész nem illik oda és méghozzá a gitártéma miatt. Rakhattak volna ilyen natúr death metalos tremolópengetős cuccot, na de ez csak az én véleményem. Amúgy tényleg odaver meg vissza az anyag. Meg van benne az old school íz, de mégis naprakész és ez kurvajó. Sok ilyen post-hardcore-os haverom van aki ha meghall egy nem zs-re hangolt gitárt, annak az már túl retró, de erre az albumra senki se szólt még be! :D
Idézet
 
 
+1 #9 béla 2012-08-01 18:32
Majdnem sikerült.Értitek?Majdnem, tehát végül is nem.
Idézet
 
 
+2 #8 Equinox 2012-07-31 18:30
Hősködnek ők is, de nagyon jó a lemez. Tudják jól h blastoltak már ők is. Amúgy meg alig gyorsabb/durvább mint a thrashben standard tukatuka. Mit vannak úgy oda tőle? Meg egyesek h jaj ez nem illik ide. Úgy tudtam a thrashhez illik az agresszió, ez meg még nem is agyatlan.
Idézet
 
 
+2 #7 Simple 2012-07-31 12:11
Én is pont ezen gondolkoztam, hogy milyen érdekes: a Testament Lombardoval csinálta meg az első blastbeatjét, a Slayer meg Bostaphe-fal. (Utóbbi feldolgozás az Undisputeden.)
Idézet
 
 
-8 #6 neal and jack and me 2012-07-31 07:30
totálisan nem illenek ide a blastbeatek.
és a lemez is sz*r lett sajnos.
na, mit kapok én ezért...
Idézet
 
 
+5 #5 björn 2012-07-31 05:31
"Alex Skolnick szólógitáros szintén érdekes és izgalmas újításnak nevezte a blastbeateket, Greg Christian basszer szerint pedig a Native Bloodban konkrétan úgy szól a refrén az ütemeknek köszönhetően, mint egy beszteroidozott Iron Maiden."

Hű micsoda újdonság. A Carcass már '93-ban megcsinálta (és nem gondolkodtam semmit még), a This Mortal Coil vagy a Heartwork dalokban.
Idézet
 
 
+4 #4 2012-07-30 22:25
áhhh.... már az utolsó jazz / prog.power lemezen is muszáj elsütni egy kis blast beatet. Full divat lett. Engem zavar, de persze psssszzzt! ne rontsuk el az örömüket :D
Idézet
 
 
+4 #3 björn 2012-07-30 21:05
mos' nem azé' de már DNR-ban is volt blast...nem vették észre? :)
Idézet
 
 
+2 #2 kt 2012-07-30 15:33
:)
Idézet
 
 
+7 #1 Aladin 2012-07-30 15:26
Javaslom nézzenek szét az urak az... ööö... furcsa zenék világában, hogy mikre nem pakoltak már eddig blastbeateket. Ha azokról tudnának, szerintem nem éreznék úgy, hogy valami nagyon egyedit találtak fel...:-DDD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.