Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Temple Of New Jerusalem: az első dal a Therion háromórás rockoperájából

0428therionFebruár 2-án, tripla CD-n jelenik meg januárban a Therion új albuma, a Beloved Antichrist, amely egyben Christofer Johnsson magnum opuszának is ígérkezik. A lemez egy komplett rockoperát rejt majd, és az első dal máris meghallgatható róla.

Hosszú évek óta dolgozik élete nagy művén Christofer Johnsson, a Therion agya, és ősszel végre el is készült az anyaggal, amelyet eddigi csúcsalkotásának ígér: a végeredmény Beloved Antichrist címmel jelenik meg február 2-án, méghozzá tripla albumként. A sztorit részben Vlagyimir Szolovjov Az Antikrisztus története című műve inspirálta, és Johnsson egy komplett rockoperát kanyarított belőle összesen huszonkilenc különböző szereplővel. Mindennek életre keltésében olyanok vettek részt többek között, mint Thomas Vikström, Lori Lewis és Chiara Malvestiti, de természetesen grandiózus kórusmegoldásokat is alkalmaztak a nagyobb hatás érdekében.

A három CD-re osztott, összesen mintegy 180 percnyi játékidejű mű tételei az alábbiak:

Act I
01. Turn From Heaven
02. Where Will You Go?
03. Through Dust, Through Rain
04. Signs Are Here
05. Never Again
06. Bring Her Home
07. The Solid Black Beyond
08. The Crowning Of Splendour
09. Morning Has Broken
10. Garden Of Peace
11. Our Destiny
12. Anthem
13. The Palace Ball
14. Jewels From Afar
15. Hail Caesar!
16. What Is Wrong?
17. Nothing But My Name

therion_cAct II
01. The Arrival Of Apollonius
02. Pledging Loyalty
03. Night Reborn
04. Dagger Of God
05. Temple Of New Jerusalem
06. The Lions Roar
07. Bringing The Gospel
08. Laudate Dominum
09. Remaining Silent
10. Behold Antichrist
11. Cursed By The Fallen
12. Resurrection
13. To Where I Weep
14. Astral Sophia
15. Thy Will Be Done!

Act III
01. Shoot Them Down!
02. Beneath The Starry Skies
03. Forgive Me
04. The Wasteland Of My Heart
05. Burning The Palace
06. Prelude To War
07. Day Of Wrath
08. Rise To War
09. Time Has Come/Final Battle
10. My Voyage Carries On
11. Striking Darkness
12. Seeds Of Time
13. To Shine Forever
14. Theme Of Antichrist

Az összesen három és fél órás mű Johnsson szerint klasszikusan therionos lesz, de mégis több egy szimpla új Therion-anyagnál, és jelenleg máris azon filozofálnak, miként lehetne mindezt méltó módon színpadra állítani. Erre tehát még nem kerül sor a jövő év elején esedékes európai turnén, de jó hír, hogy a Therion az Imperial Age, a Null Positiv és a Midnight Eternal társaságában Budapesten is ismét fellép. A koncert március 13-án lesz a Barba Negrában, részletek itt.

A Temple Of New Jerusalem című dal máris meghallgatható. Christofer pár éve nekünk is beszélt a most megvalósult koncepcióról. A Therion nyáron a FEZEN-en is fellépett.

 

Hozzászólások 

 
#6 fehérfarkas 2018-02-10 16:45
Megvettem az új lemezt Digi pack kiadásban. Elsőre nagyon tetszik. De ennek az az oka, hogy a komolyzenét önmagában is szeretem.
Viszont aki igazi szimfónikus metalt akar hallgatni, mint amilyet a Therion a Theli és az ikerlemezek között játszott, az nem biztos, hogy élvezni fogja ezt a lemezt.
Ugyanis Sitra Ahrához hasonlóan ebből is hiányzik a metal. Míg az egy szimfónikus hard rock lemez volt, addig itt a komolyzenén van a hangsúly. Persze nincs elfelejtve a metal, csak itt nem azon van a hangsúly. És aki egy metal lemezre vár, az pont metalt fogja hiányolni belőle.

Viszont aki egy jó komolyzenés lemezt akar hallgatni, jó dallamokkal, jó énektémákkal, amikben azért van egy picike metal is, annak tetszeni fog. De azért kell egy kis zenei nyitottság ehhez a lemezhez. Senki se a régi szimfónikus metal lemezeik visszatérését várja.
De azok, aki be tudták fogadni az Ulver, Kovenant, The Gathering és társaik elkalandozását a metaltól valami új irányba, ahol saját újonnan (a metal korszakuk után) kreált stílusukban játszhatnak olyat amit mások nem, azoknak ez a lemez tetszeni fog :)

Ennél mélyebben elsőre nem tudok írni a lemezről. Ahhoz jó sok hallgatás kell még. De a lényeg, hogy már elsőre is tetszik :) De az apró finomságok majd csak a sokadik hallgatásra fognak előjönni.
Idézet
 
 
#5 Claudius Oltarimanus 2017-12-23 19:22
Sziasztok, elmentem templomot építeni! :P
Idézet
 
 
+2 #4 shmonsta 2017-12-21 23:40
Engem meg szépen be is szippant zenéstől videóstól. Remélem, hogy emberi áron lesz a vinyl verzió.
Idézet
 
 
+4 #3 Thasaidon 2017-12-21 15:21
Ez a zene nem olyan újító már, mint 15 éve. Ez voltaképpen egy sablon Therion-szám, annak viszont nagyon jó, horzsol a gitár, jó az ének. még gitárszóló is van a végén (reméltem is, hogy valami hangszeres szólóval, akár nem is okvetlenül gitárral, felékesítik; azért Kristian Niemann virtuozitását kicsit hiányolom még mindig). Ez a szám ihletettebb, mint az egész Sitra Ahra. Szerintem biztató. Abban reménykedek csak, hogy nem ilyen középtempós zakatolásokból fog állni a teljes lemez, hanem lesznek szélsőségek, mondjuk valami monumentális klasszikus zenei tétel, máskor meg agyletépő metálos zúzda. Ilyen kontextusban nagyon fincsi lenne ez a szám. Hajrá, Christofer! \m/
Idézet
 
 
+9 #2 Szálasihónaljszőre 2017-12-21 11:26
Nem irigylem a Shock! csapatból, akinek végig kell ülnie ebből 3 lemeznyit :D
Idézet
 
 
+5 #1 Adam 2017-12-21 08:59
Hmmm... Hát nem tudom. Ahogy egy barátom mondaná: "nem rossz nem rossz, de a jó nem ilyen". Nyilván, ha ez valóban egy opera formátum, akkor egy dalból nem tudunk következtetést levonni, de ha ez az egyik legerősebb olyan tétel ami megáll a saját lábát (merthogy olyat lehet általában bemutatni), akkor azért annyira nem esek hasra. Még mindig azt mondanám, hogy meglátjuk, bár kicsit a legutóbbi Dream Theater-re emlékeztet az érzés ami elfog, és ez nem jó.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.