Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tavasszal érkezik Kiske és Hansen közös albuma

Januárban EP-vel jelentkezik Michael Kiske és Kai Hansen közös zenekara, a Unisonic, amit tavasszal követ majd az első teljes nagylemez az earMUSIC/Edel gondozásában. A formáció a két germán metal legenda mellett a Pink Cream 69 ritmusszekcióját, Dennis Ward basszusgitárost és Kosta Zafiriou dobost tömöríti, illetve a svájci gitáros, Mandy Meyer is tagja.

Hansen tavasszal lépett be a zenekarba a többiek mellé, ami nemhogy nem zavarta egykori helloweenes kollégáját, hanem Michael Kiske egyenesen örült a gitáros csatlakozásának. „Oly sok évnyi kihagyás után rendkívüli módon élveztem a Unisonic-kal adott koncertjeimet 2010 nyarán, szóval beleegyeztem abba, hogy elmegyek egy rövid világ körüli turnéra az Avantasiával", kommentálta a történteket Kiske. „Óriási élmény volt egy színpadon állni mindazzal a nagyszerű előadóval, aki részt vett a turnén, Kaival azonban valami mást tapasztaltunk: ismét éreztük a régi mágiát, és iszonyú jól éreztük magunkat együtt a színpadon és a színpadon kívül is. Mindketten rájöttünk, hogy ismét közös zenekart akarunk. Érdeklődött a Unisonic nyitott zenei koncepciója iránt, és végül megkérdezte, csatlakozhat-e hozzánk. A zenésztársaim mind nagyon örültek ennek. Kai tehetsége dalszerzőként és gitárosként is csak gazdagítja a bandát, így nagyon várjuk mindazt, amivel hozzájárul majd a zenénkhez."

A zenekar most írta alá a szerződést az earMUSIC/Edel céggel, így semmi akadálya annak, hogy egy januári felvezető EP után tavasszal kijöjjön az első album. A producer a stúdióguruként is keresett Ward lesz, a munkálatok szeptember vége óta zajlanak a brüsszeli ICP stúdióban. A zenekar himnikus rockként határozza meg saját stílusát, vagyis senki se várja tőlük a '80-as évek Helloweenjének modern verzióját.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.