Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tavaly egyetlen rockalbum sem lett aranylemez”

Nem jött be túlságosan a Buckcherrynek a tavalyi Confessions album, amely ugyan távolról sem bizonyult sikertelennek, de nem is tolta vissza a csúcsra Amerikában a kaliforniai rock’n’rollereket. Josh Todd szerint ez ugyanakkor nem feltétlenül az album hibája volt, hanem a formátumé és a zeneiparé: az énekes szerint a nagylemezeknek lassan végleg leáldozik.

„Turnéznod kell, ha meg akarsz élni ebben a szakmában”, szögezte le Todd a PopCultureMadnessnek. „Azok az idők elmúltak, amikor kihoztál egy single-t, utána milliós példányszámban fogyott a lemezed, aztán fél évig turnéztál, hogy utána csak lazulj és élvezd az életet. Ránk ez persze sosem volt ez jellemző, és ma már tényleg csak olyan zenekarok engedhetik meg maguknak, akik a korai időkben alapozták meg a hírnevüket. De a ma kezdők közül senki. Tavaly például egyetlen rockalbum sem lett aranylemez – egyetlenegy sem (Josh természetesen csak az Egyesült Államokról beszél – a szerk.). És ez eléggé el tudja bátortalanítani az embert, mivel az albumokból ma már nem lehet sok pénzt keresni, így aztán arra sincs sok tőke, hogy hosszasan ülj a dalokon, újra és újra átírt őket, aztán az úton bemutasd őket. Erre egyszerűen nincs idő, mivel semmiféle ellentételezés nem érkezik cserébe. Éppen ezért van ez, hogy – utálom ezt mondani – a nagylemezek egy idő után el fognak tűnni, mert a piac a single-k körül forog. Mindenki az iTunes-on lóg, és csak azokat a dalokat veszi meg, amelyek tetszenek, teljes albumokat nem. Most már teljesen állandó jelenség a popzenében is, hogy kijön egy nagy sláger, milliós példányszámban fogy a single, aztán megjelenik az album, amin rajta van, és abból meg elfogy 15 ezer… Már elkezdődött az a folyamat, ami oda vezet, hogy az előadók csak kislemezeket, új dalokat fognak kihozni párhavonta.”

Ennek szellemében a Buckcherry következő kiadványa is egy EP lesz, amely – a tavalyi lemezhez hasonlóan – egy konkrét téma körül forgó dalokat rejt majd.

 

Hozzászólások 

 
+5 #2 Aaaarrrggghhh.... 2014-03-02 12:23
Idézet - pumpika666:
minden napra jut lassan egy "nem fogynak a lemezek, nem tudunk rocksztárként élni"-típusú interjú valakitől?

az egész internetet vissza kellene robbantani a kőkorszakba, hogy kurva lassan lehessen letölteni és megoldódna a probléma, emlékszem 15 éve a tárcsázós neten milyen lassú volt minden, mégsem vágtam eret magamon

De ma már megtennéd. Akkor az sebességnek számított, most már a hajadat tépnéd, a mai sebességek ismeretében.

Egyébként ezt az egészet csak a tudatosabb zenehallgatókka l lehetne orvosolni, és valószínűleg a tudatosság felébresztését szolgálják az ilyen nyilatkozatok is, hogy az emberek észbe kapjanak, hogy a letöltéssel nem fejeződjön be a folyamat, hanem vásárolják is meg az albumokat, így támogatva a zenekart, elismerve a munkájukat.
Idézet
 
 
+4 #1 pumpika666 2014-03-02 10:31
minden napra jut lassan egy "nem fogynak a lemezek, nem tudunk rocksztárként élni"-típusú interjú valakitől?

az egész internetet vissza kellene robbantani a kőkorszakba, hogy kurva lassan lehessen letölteni és megoldódna a probléma, emlékszem 15 éve a tárcsázós neten milyen lassú volt minden, mégsem vágtam eret magamon
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.