Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sztármuzsikusok tisztelegnek Dimebag emléke előtt

Idén decemberben is megrendezik a Dimebash nevű speciális eseményt, amely a Pantera és a Damageplan 2004. december 8-án meggyilkolt legendás gitárosának, Dimebag Darrellnek hivatott emléket állítani. A főszervező ezúttal is Dime egykori élete párja, Rita Haney, az idei fellépők listája egyelőre nem tisztázott.

Az idei Dimebash a nyugat-hollywoodi Key Clubban kerül majd megrendezésre a Sunset Stripen, vagyis a tavalyi rendezvény helyszínén, amit a múlt év októberében tartottak. A speciális koncerten akkor olyan muzsikusok léptek színpadra Dimebag tiszteletére, mint Lemmy Kilmister, Dave Grohl, Joey Jordison, Kerry King és Dave Lombardo, Robb Flynn és Phil Demmel, Chuck Billy, Joey Vera vagy a Shinedown legénységének jelentős része. „Amikor elkezdtük árulni a jegyeket, még a fellépők pontos listáját sem ismertük, a koncert mégis tíz nap alatt teltházas lett", mondta a Dimebashről Rita. „Kissé ijesztő is volt összerakni a neveket, de tudtuk, hogy Dime tiszteletére bárki azonnal igent mond és eljön majd, ha tud. Másfél-két nappal a koncert előtt még akadtak muzsikusok, akik azt sem tudták, milyen dalokban játszanak majd, de tényleg elképesztő volt, hányan mondták egyből, hogy szívesen jönnek zenélni." Az idei összeállítást még nem tudni, de vélhetően hasonlóan komoly lesz majd.

A tavalyi Dimebash anyagát videóra rögzítették, így valamikor a jövőben DVD-n is megjelenik majd. A bevételek Wendy Dio alapítványát, a rák elleni küzdelmet támogató Stand Up And Shout Cancer Fundot gazdagítják majd. Rita Haney a jegybevétel egy részét, több mint tízezer dollárt egyébként az eseményt követően is átutalt az alapnak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.