Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szombaton ismét színpadon áll a kultikus Szfinx

0324szfinxMárcius 28-án jelenik meg a debreceni Szfinx zenekar antológiája Vad játszma / Húzd! címmel a Hammer Records / Hammer Music gondozásában. A javarészt archív felvételeket tartalmazó dupla CD teljes egészében tartalmazza az 1993-as Vad játszma és az 1995-ös Húzd! albumok összes dalát, melyek korábban csak műsoros magnókazetta formában kerültek terjesztésre.

A bőséges bónuszanyagban szerepel még az 1990-es cím nélküli-, és az 1991-es legendás R'n'R Crew demók teljes anyaga, valamint egy 1997-es próbatermi felvétel és egy friss instrumentális tétel is. A Szfinx-dalok mostantól az összes digitális zeneáruházban (Deezer, GooglePlay, iTunes, Spotify stb.) is hivatalos tejesztésre kerülnek. A dupla Szfinx-CD,limitált darabszámban már két nappal a hivatalos megjelenés előtt elérhető lesz Debrecenben, abból az alkalomból, hogy március 26-án, szombaton a Roncsbár színpadán egy dedikálással egybekötött exkulzív buli alkalmára újra összeáll a Szfinx, amelynek vendége a Darling zenekar lesz. „Nem múlt el úgy Omen- vagy P. Box-koncert, hogy valamelyik rajongó ne hozta volna szóba a Szfinxet, és mindig érdeklődtek, hogy mikor lesznek elérhetők CD vagy digitális formában a régi anyagaink", mondja Koroknai Árpád énekes. „Mivel hosszú évek után sikerült ismét színpadra terelni a csapatot, ez a koncert adta a CD megjelenés apropóját. A kiadó is régebb óta szorgalmazta, hogy ne hagyjuk elveszni ezeket a dalokat, így most mindenki hazavihet egy mementót a '90-es évekből."

A Szfinx 1987-ben alakult a Múzeum és a Rockverzió tagjainak fúziójából. Stílusukat nem könnyű behatárolni, leginkább dallamos rockzenének, amerikai ízű metalnak lehetne nevezni, amelyben kiemelkedő szerep jut a többszólamú vokálnak. 1990-ben rögzített, belső használatra szánt demófelvételeik után első, hivatalosan is terjesztett demójuk, az R'n'R Crew '91-ben jelent meg, ami a Metal Hammer Hungarica magazin pozitív kritikájának köszönhetően országosan is ismertté tette a zenekart. A kétnyelvű demo angol szövegeit Varga Attila, azaz Sixx írta. Ezt követte első albumuk, a Vad játszma, mely 1993 októberében került kiadásra. Majd 1995-ben készült el a második, sokkal zúzósabb Húzd! című albumuk. A zenekar menedzsere és fő támogatója a P. Box alapító billentyűse Cserháti István, azaz Pityi volt. Többször is végigturnézták az országot. Sikeres körútjaik voltak önállóan, ahogy más bandákkal, például a Tankcsapdával közösen is. Lukács Laci több alkalommal vokálozott is a Szfinx-albumokon. Később a banda tagjai közül ketten, Günter és Kori az újjáalakuló P. Box tagjai lettek, utóbbi az Omen énekese is.

További részletek a koncertről itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.