Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szimfonikus horrorfilmzenévé dolgozta át régi dalait a Cradle Of Filth

Április 21-én, azaz az idei Record Store Day-en kerül a boltokba a Cradle Of Filth speciális dupla kiadványa, a banda első négy lemezéről válogatott dalok szimfonikus verzióit rejtő Midnight In The Labyrinth. A csapat igen horrorisztikus hangulatúnak ígéri az anyagot.

A Midnight In The Labyrinth olyan filmzeneszerzők munkásságából merít a klasszikus Cradle dalokhoz, mint Jerry Goldsmith, Hans Zimmer vagy Danny Elfman: a szerzemények extra kórusokkal, vonósokkal és némi narrációval egészülnek ki, illetve Sarah Jezebel Diva énekesnő is további énektémákat rögzített a nótákhoz. A második diszk kizárólag nagyzenekari, szimfonikus felvételeket rejt majd. A 78 perces anyag tíz dalból áll, amibe az első CD-n egy 13 perces extra hangulattétel is beleszámít majd. A korai Cradle tételek közül olyanok kerültek átértelmezésre az anyagon, mint a Funeral In Carpathia, a The Twisted Nails Of Faith vagy a Summer Dying Fast.

„Évszázadok óta tervezgettük már ezt az anyagot”, mondja a Midnight In The Labyrinthről a frontember Dani Filth. „Mindig is imádtuk a filmzenealbumokat, és szerettünk is mozis hangulatot teremteni a lemezeinken. Most egy önálló anyagon is kibontjuk ezeket a törekvéseket. Az első lehetőség igazából az volt, hogy másokhoz hasonlóan mi is újravegyünk néhány korábbi dalt, de végül arra jutottunk: miért ne értelmezzünk át pár nótát nagyzenekari darabokká, amiket a rajongók egyébként különösen szeretnek?”

Eközben persze a banda gőzerővel dolgozik a következő rendes Cradle Of Filth sorlemezen is, ami Paul Allender gitáros szerint visszakanyarodást jelent majd a korai idők nyersebb, direktebb vonalához. „Az album kétségtelenül visszamegy majd ahhoz a vonalhoz, amilyenek a The Principle Of Evil Made Flesh és a Dusk... And Her Embrace idején voltunk", mondta a zenész még ősszel az Ultimate Guitarnak. „Totálisan ilyen típusú az eddig született zene, bár ennek ellenére is nehéz leírni. Semmiképpen sem szeretnénk még egy újabb olyan albumot készíteni, mint az előző kettő, így eldöntöttük, hogy kicsit módosítunk az irányon: úgy alkalmazzuk majd a női vokálokat, mint akkoriban, és az erős dallamvonalak, harmóniák, meg az összes többi szarság is azt az érát idézik. És megint belepakoltam az anyagba egy rakás punkos irányultságú riffet, amitől az egész nagyon sötét és durva lett.”

A Cradle Of Filth utoljára tavalyelőtt adott ki lemezt Darkly, Darkly, Venus Aversa címmel, és felléptek a 2011-es Metalfesten is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.