Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szétrobbanás előtt a Journey?

Valami nagyon nem tűnik kereknek a Journey környékén, bár egyelőre nehéz kiigazodni a tweetek rengetegében, hivatalosnak tekinthető állásfoglalást pedig még nem hozott ki a csapat. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a bandában komoly feszültség uralkodik.

0408journey

Ember legyen a talpán, aki rendet tud vágni a Journey körüli megnyilvánulások dzsungelében az utóbbi napokban-hetekben, az azonban eléggé biztosnak tűnik, hogy Neal Schon gitáros/főnök eléggé kiakadt társaira. A bili most azért borult ki, mert Jonathan Cain billentyűs, Arnel Pineda énekes és Ross Valory basszer a banda aktuális turnéjának végén ellátogattak a Fehér Házba, konkrétan a sajtórészlegre, ahol a média képviselői le is fotózták őket, és erről előzetesen – állítólag – nem értesítették Schont.

A vizit persze nem csak úgy a semmiből jött, hiszen Cain felesége évek óta az a Paula White, aki Donald Trump elnök egyik „spirituális tanácsadója”, bármit is jelentsen ez – viszont a problémát csak súlyosbította, hogy több sajtóorgánum zenekari látogatásként számolt be a rövid jelenésről, amelynek során egyébként magával Trumppal nem is találkoztak a zenészek. Neal szerint egy ideje már szó volt a látogatásról, ő pedig minden alkalommal határozottan ellenezte azt. „Ez nem az a Journey, amelyet 1972-ben elindítottam, és a kezdetek óta azért harcolok, hogy megvédelmezzem”, írta a Facebookon. „Számos alkalommal átbeszéltem ezt a menedzsmenttel és a többiekkel is, és mindenki egyetértett benne, hogy a Journey dolgaiba sosem szabad belekeverni sem a vallási meggyőződést, sem a politikai nézeteket.” Később hozzátette: mindennek semmi köze Trumphoz, mert a zenekart Barack Obama elnöksége alatt is számos alkalommal hívták a Fehér Házba, de akkor is mindig nemet mondtak.

A vallási nézetek kiemelése aligha tekinthető véletlennek, ugyanis pár hónapja már voltak előzményei a mostani feszültségeknek: Schon akkor olyan cikkeket tett közzé a Twitteren, amelyek elég rossz fényt vetettek Paula White egyházára és tevékenységére, és ezáltal a mélyen vallásos Cainre is. A gitáros akkor egy rövid időre még a fiókját is átnevezte Neal Schon’s JRNY-re, ami egyértelműen arra utalt: valami nem kerek a csapatban. Most ugyanakkor egy tweet szerint Pinedára akadt ki a legjobban. „Megélte az amerikai álmot, és érdekes, milyen gyorsan elfelejtik az emberek, honnan érkeztek. A Rock And Roll Hall Of Fame mindenkinek a fejébe szállt rajtam kívül”, írta a zenekar tavaszi beiktatásáról – igaz, akkor pont Pineda volt az egyetlen, aki nem került be a dicsőségcsarnokba. A gála kapcsán viszont most azt is nyilvánosságra hozta a gitáros, hogy Cain és Valory nem igazán akart egy színpadra állni Gregg Rolie billentyűssel, aki annak idején alapító tagnak számított.

Ha már régi tagok, érdekes megvilágításba helyezi a csapat jövőjét, hogy Schon szerint Cainék nélküle akarnának turnéra indulni, azonban leszögezte: nem fogja megengedni ezt. Érdekesen reagált egy rajongó által feltöltött, őt és Steve Perryt, a klasszikus felállás énekesét ábrázoló fotóra is. „Ennek a történetnek még nincs vége, kómáról volt szó, nem befejezésről. Ha meghallom a gitáromat, az ő hangját hallom. A Journey hangzása és lelke…”

A zenekar menedzsmentje egyelőre egyetlen orgánumnak sem kommentálta a furcsa helyzetet.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Goten56 2017-08-08 22:53
A Ratt esetében egy van és a másik egy nevetséges haknibanda aminek nincs köze az eredeti Ratthez.
Idézet
 
 
+4 #3 Stuck Mojo 2017-08-08 18:21
LA Guns, RATT, Queensryche szeruen dupla valtozatban jelen kell legyen.
Idézet
 
 
+6 #2 Thasaidon 2017-08-08 15:58
"az ő hallját hallom"

Így van az eredetiben is, vagy megsüvegeljem a szerzőt, amiért a sok egyéb teendője mellett valamilyen lehetetlen, kómás órában is alvás helyett a Shockkal foglalkozik? :-)
Idézet
 
 
+5 #1 kimondomhelyetted 2017-08-08 14:57
ezek sem tudják, mit csináljanak jó dolgukban
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.