Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Szerintem a country az új rock’n’roll”

Red, White & You címmel közzétett egy friss szólódalt Steven Tyler. Az Aerosmith énekese természetesen ezt a számot is régóta formálódó country-anyagához készítette, amely még idén megjelenhet.

A Taylor Swift és Tim McGraw ügyeit is intéző Big Machine Label Group birodalomhoz tartozó Dot kiadónál jön ki valamikor idén Steven Tyler első szólóalbuma, amely countryst stílusban fogant. Az erről kimásolt első single, a tavaly kihozott Love Is Your Name igen kedvező fogadtatásra talált az Egyesült Államokban, így az énekes a most közzétett Red, White & You-hoz is méltán fűzhet pozitív reményeket. A dal producere Tyler mellett Dann Huff, a Giant volt főnöke, az egyik legkeresettebb nashville-i country-guru volt.

Ami a teljes nagylemezt illeti, Steven olyan slágerszerzőkkel dolgozik a dalokon, mint Brett James vagy Jaren Johnston: előbbi korábban többek között Carrie Underwoodnak és Martina McBride-nak, míg Johnston például Keith Urbannek vagy az említett Tim McGraw-nak írt slágereket. „Az Everly Brothersen nőttem fel, így aztán még a Cryin’-ban is benne voltak ezek a hatások”, mondta korábban Tyler egy interjúban. „Annak akkor természetesen Aerosmith-ízűnek kellett lennie, szóval rockosabbnak, de egy részem továbbra is imádja a countryt. Nem tudom persze, pontosan miféle country ez, de mindenki tisztában van vele, mi az az Everly Brothers – ezek a dallamok egyszerűen hihetetlenül jók.”

Miközben társai az Aerosmithben nem feltétlenül nézik jó szemmel ezt az egész kalandot, Tyler hihetetlenül lelkes. „Szerintem a country az új rock’n’roll”, mondta nemrég az ABC News Radiónak. „Figyelhetsz a szövegre, és tényleg beleélheted magad, ahogy mondjuk annak idején a Stairway To Heavenbe is. A country nem kizárólag arról szól, hogy ülsz a tornácon, ott lebzsel körülötted a kutyád, és felhúzod a csizmádat, hanem ennél sokkal többről, és mindenképpen arról, hogy légy valódi. A mai világ pedig már nagyon messze került ettől. Remélem, visszatér majd ez a hozzáállás…”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 LiliMiciPanniSári 2016-01-23 13:51
taylor swift is énekelhetné..
Idézet
 
 
+2 #2 Tuonela 2016-01-23 10:06
Elsőre egyáltalán nem tetszett a Love Is Your Name, de néhány hallgatás után nagyon rákattantam. Ez az új pedig már első hallgatásra bejött. Igazán mai, divatos popzene ez, valószínűleg nagyon kellene utálni, de valamiért mégis nagyon jók a dalok. Mostmár kíváncsian várom én is ezt a szólólemezt.
Idézet
 
 
#1 frontiers 2016-01-23 09:58
"Szerintem a country az új rock’n’roll”, mondta nemrég az ABC News Radiónak. „Figyelhetsz a szövegre, és tényleg beleélheted magad, ahogy mondjuk annak idején a Stairway To Heavenbe is. A country nem kizárólag arról szól, hogy ülsz a tornácon, ott lebzsel körülötted a kutyád, és felhúzod a csizmádat, hanem ennél sokkal többről, és mindenképpen arról, hogy légy valódi. A mai világ pedig már nagyon messze került ettől. Remélem, visszatér majd ez a hozzáállás…” Rockerként teljesen egyet tudok érteni ezzel, a Rascal Flatts-től Keith Urban-ig vannak olyan erős előadók, akik minőségi muzsikát tettek le az asztalra. Urban számomra pl a legnagyobb gitáros Mr Sambo óta, az élő cuccain lehengerlő az a zeneiség, amit képvisel. Ez a nóta is egyben van. Várós a lemez, de ettől függetlenül egy új légkovács jöhetne már.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.