Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptemberben megint Budapesten lép fel az In Flames

Szeptember 25-én ismét Budapesten koncertezik a svéd In Flames. Björn Gelottéék hamarosan megjelenő új albumuk, a Sounds Of A Playground Fading turnéján érintik a magyar fővárost. A helyszín ezúttal nem a Petőfi Csarnok, hanem a Club 202 lesz. Ez lesz az In Flames első magyarországi fellépése, amin nem a bandából alkoholproblémái miatt kilépett Jesper Strömblad, hanem a helyére állított Niclas Engelin gitározik majd.

Mint emlékezetes, az utolsó budapesti koncerten a csapat négyesben, egy gitárral állt színpadra, és teljesítményük ebben a kényszerfelállásban erősen megosztotta a közönséget. Az idei buli szervezője a Skalar lesz, a jegyárakról és az előzenekarokról egyelőre nincsenek információink.

A csapat új albuma, a Sounds Of A Playground Fading június 20-án jelenik meg Európában. „Akad néhány nótánk, amik teljesen szemben állnak a hagyományos hard rock formulákkal", nyilatkozta a svéd Aftonbladet lapnak a lemezről az énekes Anders Friden. „A The Attic című dalban például harmonika hallható a refrénben ének helyett, egy másik nóta pedig beszéddel indul, amiből utána egy keményebb Depeche Mode-féle dolog kerekedik ki. De vannak igazán gyors, tipikus In Flames témák is. Sosem tagadtuk, honnan érkeztünk, de ezzel együtt is szeretjük kihívások elé állítani a hallgatóinkat."

A szövegvilág az énekes szerint igen sötét, de ezen nincs mit csodálkozni. „Sok ember meghalt, akiket ismertem, de gyerekek is érkeztek. Két srácom van, és természetesen ez is hatott a dalokra: amikor hirtelen már nem vagy egyedül", mondta. A zenére és a szövegekre természetesen az alapító gitáros, Jesper Strömblad távozása is rányomta a bélyegét. „Ez egy szomorú helyzet, hiszen egy olyan barátról van szó, aki roppant hosszú ideje velünk volt. Mint egy kapcsolat, ami kiég: egyszerűen már nem működött tovább. Jesper számos szempontból remek fickó, de fontos, hogy mindenki kijöjjön mindenkivel. Ha ez nem így történik, az másokra is hat. Sok-sok évig éltünk együtt ezzel, és szomorú, hogy a dolgok végül így alakultak. Bárcsak ne így történt volna."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Sounds Of A Playground Fading
02. Deliver Us
03. All For Me
04. The Puzzle
05. Fear Is The Weakness
06. Where The Dead Ships Dwell
07. The Attic
08. Darker Times
09. Ropes
10. Enter Tragedy
11. Jester's Door
12. A New Dawn
13. Liberation

Engelin még nem játszott az albumon, azon minden gitárrészért Björn Gelotte felelt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.