Shock!

június 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Szélsőséges hangulatok uralják a lemezt, ezek összessége mégis egységes képet rajzol ki”

A februári HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg a From The Sky második albuma, az Antarktika. A budapesti szimfonikus extrém metálzenekar új lemeze most végighallgatható.

0526fts

A H-Music gondozásában jelent meg február 10-én a From The Sky második albuma, az Antarktika. A lemez a februári HammerWorld magazin mellékleteként jön ki, és a zenekar frontembere, Tari Szabolcs a következőket mondta róla: „Az Antarktika az első lemezünkön, a REX-en megkezdett zenei- és lelki utazás folytatása, egyben azok lezárása is. A 2022-es év során megjelent öt kislemezdal és videóklip hűen megmutatta, hogy ezúttal is szélsőséges hangulatok fogják uralni a lemezt, ezek összessége mégis egységes képet rajzol ki, ugyanis a hideg, télies atmoszféra remekül egyben tartja a dalok stíluskavalkádját. Szövegeink ezúttal is személyes hangvételűek, és egy-egy önálló történetet mesélnek el, de egymás után hallgatva egy nagyobb szabású sztori részeseivé válhat a hallgató."

fromthesky_cAz Antarktika dallistája az alábbi lesz:

01. Deus Incarnatus
02. Antarktika
03. Nocturno
04. Lethe
05. Salus
06. Anima
07. Gemini
08. Luna
09. Aureus
10. Invictus (We Are From The Sky)
11. Caeli
12. In Paradisum (bónusz)
13. Lethe (Symphonic Edition) (bónusz)

A lemez most teljes egészében végighallgatható. A 2021 szeptemberében megjelent Rex című debütlemez zenei anyagához hasonlóan a dalszöveget és a zenét ezúttal is Szabolcs írta, ahogy a borítóért is a korábban megismert Kóródi Tamás felelt. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi „Töfi" Zoltán és Boros Béla felügyeletével. „A korábban megszokott dalszerzési és felvételi metódusom nem változott, azonban az előző albummal ellentétben nem én játszom a gitárszólókat, hanem két gitárosunk, Kiss László TAZ és Kertész Márton (Rivers Ablaze, Special Providence) – mondta továbbá Szabolcs az új anyagról. – Akik láttak már bennünket élőben, azoknak nem titok, hogy rajtam kívül a basszusgitáros Gilián Péter (DVVAD, Dreamgrave) és a dobos Halász Illés is vokálozik. Ezt megjelenítettük a címadó dal klipjében is, valamint előrevetítettük, hogy az Antarktikával lezárul a From The Sky első fejezete. A továbbiakban nem szólóprojektként, hanem teljes értékű zenekarként funkcionálunk."

A csapatot legközelebb élőben március 19-én lehet elcsípni a Barba Negra Blue-ban, ahol az Operation Mindcrime 35. jubileumát ünneplő Geoff Tate előtt melegítenek be a srácok. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.