Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Százötven-kétszáz kiadatlan különlegesség Gene Simmonstól

0906geneElég komoly box seten dolgozik Gene Simmons, méghozzá évek óta, és a gyűjtemény méltán tarthat majd igényt a KISS-fanatikusok figyelmére: a basszer egészen valószínűtlen ritkaságokat ígér a várhatóan Alter Ego címen megjelenő kollekcióra.

Évek óta dolgozik egy valószínűleg szólóban kiadandó boxon Gene Simmons. „Eredetileg Monster lett volna a címe, de végül a KISS legutóbbi lemeze kapta ezt a nevet, így ez valószínűleg Alter Egóként jön majd ki”, ecsetelte a KISS basszer/énekese a Rolling Stone-nak. „Olyan százötven-kétszáz soha meg nem jelent dalt teszünk majd fel rá. Például van egy Mongoloid Man című nótám, amiben Joe Perry gitározott, meg még egy csomó nagyszerű cucc… Az egyetlen kérdéses pont most már csak a terjesztés, de tárgyalok egy sor céggel az Eagle Rocktól kezdve a Universalon át egészen a Walmartig. Ha sikerül kitalálni hozzá egy megfelelő terjesztési modellt, majd megjelenik.”

Simmons a boxban alighanem olyan felvételeket is kihoz majd, amelyeken a Van Halen tesók kísérik klasszikus KISS-dalok demóin, mindez pedig úgy lehetséges, hogy Gene köztudottan a Van Halen első támogatói közé tartozott még az első nagylemez megjelenése előtt. „Én fedeztem fel őket, és le is szerződtek a Man Of 1000 Faces cégemhez. Én voltam a huszonnégy sávos, tizenöt nótát rejtő demójuk producere is, ami a mai napig ott van nálam, és minden ott szerepel rajta az első lemez dalaitól kezdve egészen a House Of Pain gyorsabb verziójáig. Marha jó, de a csapat nem akarja, hogy megjelenjen – a szokásos Rothtal kapcsolatos komplikált ügyek, ugyebár… Viszont más felvételeim vannak, amik egyszer majd kijöhetnek. Ilyen például a Christeen Sixteen első demófelvétele, amit Eddie-vel és Alexszel vettem fel. Szívességet tettek nekem: felvettünk három általam írt nótát. Épp Los Angelesben voltam két turné között, így felhívtam őket: srácok, van három dalom, éjjel kettőtől stúdióznék, nem ugranátok le segíteni? Általában feljátszom a dobok meg a gitárok alapjait a tőlem telhető szinten, de akkor három számot akartam felvenni. És megcsináltuk együtt a Christine Sixteent: Alex dobolt, Ed meg felnyomta a szólót a ritmusalapokra. Aztán amikor felvettük a végleges verziót a Love Gun lemezre, Ace szerencsétlenségére ragaszkodtam hozzá, hogy hangról hangra tanulja meg Eddie szólóját. Baromira nem örült neki, de oda az volt a tökéletes szóló, nem ugyanaz a régi bluesos vonal… Emellett pedig a Got Love For Sale-t és a Tunnel Of Love-ot vettem fel Edékkel.”

A KISS e hónapban negyven éve megjelent Destroyer lemezéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#1 homme 2016-03-24 18:19
ez jó lesz!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.