Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szabadlábon védekezhetnek tovább a Decapitated tagjai

Még november végén elhagyhatták az előzetes letartóztatást a Decapitated tagjai, akiket csoportos nemi erőszakkal vádoltak meg amerikai turnéjukon. Az első tárgyalást január közepén tartják majd.

0915decapitated

A The Spokesman-Review szerint a Decapitated mind a négy tagját szabadon engedték a hatóságok még november 22-én, méghozzá anélkül, hogy lerótták volna az egyenként százezer dolláros óvadékot. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy véget ért az ellenük folyó büntetőeljárás, de Waclaw Kieltyka, Michal Lysejko, Rafal Piotrowski és Hubert Wiecek innentől szabadlábon védekezhet. Az Egyesült Államokat, konkrétan Washington államot továbbra sem hagyhatják el – útleveleiket sem kapták vissza –, sőt, ügyvédjeik jelenléte nélkül egymással sem kommunikálhatnak. Emellett aláírattak velük egy nyilatkozatot is, amelynek értelmében Lengyelországba történő hazatérésük esetében hozzájárulnak ahhoz, hogy kiadassák őket az Egyesült Államoknak.

Mint emlékezetes, a négy zenészt csoportos nemi erőszakkal vádolják. Az ügyben január 16-án tartják az első tárgyalást.

 

Hozzászólások 

 
+6 #2 lambertkoma 2017-12-13 12:31
soha.nem.tudjuk.meg.mi.történt.valójában.
Idézet
 
 
+3 #1 SiriKeeton 2017-12-13 11:36
A magyar Hammer oldalán azt is írták, hogy az egyik velük játszó banda egyik tagja azt nyilatkozta, hogy a vádló lányt látta a moshpitben zúzni és egyszer nekizúzta magát valami fém barikádnak, ami a színpad és a közönség között volt, így talán ott is szerezhette a sérüléseket. Gondolom az orvosszakértő, aki megállapította, hogy a sérülések konzisztensek a lány vallomásával (tehát hogy szerezhette akár erőszak közben is), majd most meg fogja állapítani, hogy az konzisztens a másik banda gitárosának vallomásával is (tehát akár a moshpitben is szerezhette a fémbarikádnak csapódva). Talán már ez meg is történt, legalábbis erre utal, hogy kiengedték őket óvadék nélkül az előzetesből.

Aztán persze érhetnek még meglepetések akárkit. Meg a valóság persze ettől még lehet úgy is, ahogy a lány mondta - csak esetleg innentől nincs bizonyíték rá.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.