Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Súlyos, barátságtalan lemezt ígér a Soundgarden

Tizennégy új dalon dolgozik a Soundgarden a jövőre várható új albumhoz – árulta el a Stereogumnak adott interjújában Kim Thayil gitáros, aki igen súlyos, agresszív zenei anyagot ígér a visszatérő seattle-i grunge/heavy rock legendáktól.

„Tizennégy dalunk van változatos állapotban", mondta Thayil. „Korábban egyszerre vettünk fel mindent, most azonban nem tudjuk ezt megcsinálni, hiszen Mattnek (Matt Cameron dobos) a Pearl Jammel vannak kötelezettségei, Chris (Chris Cornell énekes/gitáros) jelenleg éppen szólóban turnézik, júliustól pedig a Soundgarden is koncertezni fog. Vagyis a stúdiózásainkat ezek köré kell építenünk, és úgy tűnik, sokkal jobban beválik nálunk ez a módszer, mert sok tekintetben leveszi rólunk a nyomást."

Ami a készülő lemez zenei irányvonalát illeti, Thayil meglehetősen morózusnak írta le a friss anyagot. „A dalok lüktetése mindenképpen nagyon súlyos. Mindig megpróbáltuk kitapogatni, miként lehetne úgy játszani ezt a tömény, agresszív zenét, hogy ne szóljunk közben bárdolatlan barmokként, és ezek a nóták is abszolút ennek jegyében születtek: az agresszív, dühös, barátságtalan érzéseket akarjuk kifejezni újszerű módokon. Sosem voltunk amolyan vicces srácok vagy egyáltalán valami barátkozós banda, a keményen melózók és zenészek csapata vagyunk, és azok is akartunk lenni. Olyan közönségnek szerettünk volna játszani, ami fiatalkori önmagunkra emlékeztet. Mindig is bírtam azt a megfogalmazást, hogy a mi rajongóink olyan fiúk és csajok, akik lemezeket gyűjtenek, és saját zenekart alapítanak. A Soundgarden az a csapat, amelyikkel véget ér a buli. Oké, srácok, itt az ideje hazamenni, valaki épp most tette fel a Superunknownt! Ez ideális autóvezetős zene, jó igazán hangosan megdöngetni. Szóval az új dalok is nagyon súlyosak, egyelőre csak ennyit mondok."

Még nem teljesen tiszta, milyen háttérrel, de a Soundgarden új albuma 2012-ben jelenik meg. Ez lesz a négyesfogat első nagylemeze az 1996-os Down On The Upside óta.

 

Hozzászólások 

 
#5 kamikaze 2011-06-22 14:05
Nem tehetek róla, de összességében nem tetszik a Seattle-i vonal. Szerintem k. nagy kárt okoztak a "hagyományosabb metál" és rockzene képviselőinek háttérbe szorításával. Jó bandák százai dobták be ez idő tájt a törülközőt, vagy átmentek Japánba, kinek hogy sikerült. Gyakorlatilag az addig felépített és jól működő metal scéna ment tönkre, vagy maradt esetleg életben underground szinten. Jó, jó, a Badmotorfinger hallgatható, de pl. a Superunknown nem tetszik. A Sanctuary és a Nevermore már teljesen más "tészta", velük semmi probléma (Loomis király!), a Queensryche utolsó igazán jó lemeze nekem az Empire volt. Ez van.
Idézet
 
 
#4 Equinox 2011-06-21 16:04
Megmosolyogtató egy ilyen komment kamikaze. Első 2 lemez is zajos metal, BAdmotorfinger meg letisztultr METAL mázsás riffekkel. Ja, hogy Seattle-ben kéászült? Elárulok egy titkot: Sanctuary, Nevermore, Queensryche is onnan indultak. Jó város ez, az amerikai rock és metalzene egyik fellegvára.
Alig várom az új SG-t!
Idézet
 
 
-3 #3 kamikaze 2011-06-21 13:55
Ja, a Nirvana-nak és a Pearl Jam-nek is voltak hallgatható dolgai, de összességében örülök, hogy eltűntek a színtérről.
Idézet
 
 
+2 #2 Draveczki-Ury Ádám 2011-06-21 08:53
Mondjuk ha a Badmotorfinger nem volt metal, akkor kábé semmi sem az. ;)
Idézet
 
 
-3 #1 kamikaze 2011-06-21 08:36
Annál barátságtalanab b és súlyosabb téma nem kell, mint amit a korai, gitárszólók nélküli, elborult lemezeiken elkövettek. Ki lehet kergetni velük a világból! Kinek kell ez manapság? Marhára örültem, amikor az antimetál grunge kipusztult. Erre meg újra előjönnek. Ugyanolyan depressziós zenével tűnés srácok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.