Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Suffocation: tibeti death metal csapás New Yorkból

Pinnacle Of Bedlam címmel jelenik meg február 15-én a Nuclear Blastnél a New York-i Suffocation új nagylemeze, amelynek immáron a borítója is nyilvános. A szokás szerint igen súlyosnak ígérkező album összetett konceptlemez a Tibeti Halottaskönyv alapján.

A death metal műfaj egyik legpatinásabb csapata a New York-i Full Force stúdióban rögzítette az albumot Joe Cincotta producerrel, a keverés és a maszterelés azonban Chris Harrisre, azaz Zeussra hárult.

A The Pinnacle Of Bedlam tízszámos konceptlemez lesz, ami a Tibeti Halottaskönyv alapján készül, és a speciális kiadásához egy DVD-t is csatol majd a Nuclear Blast. Ennek pontos tartalmát egyelőre nem tudni. A csapatban Mike Smith év eleji távozása után jelenleg Dave Culross dobol. A banda magját Frank Mullen hörgős mellett Terrance Hobbs és Guy Marchais gitárosok jelentik, de Boyer is már 2004 óta nyomul a többiekkel.

A Suffocation a '80-as évek végén alakult, az 1991 tavaszán kiadott Human Waste EP, illetve az ezt az év őszén követő Effigy Of The Forgotten a mai napig a death metal műfaj örök klasszikusainak számítanak, de az első korszak másik két nagylemezére, az 1993-as Breeding The Spawnra és az 1995-ös Pierced From Withinre is sokan esküsznek. A zenekar olyan muzsikusokat inspirált ezekkel a korai anyagokkal, mint a Slipknot tagjai, Jamey Jasta a Hatebreedből vagy szinte a teljes északkeleti parti metalcore színtér. Érdekesség, hogy a zenekart nemrég beiktatták a Long Island Music Hall Of Fame-be, ami önmagában talán nem tűnik olyan nagy számnak, de mivel death metal csapatról van szó, mégsem tekinthető hétköznapinak.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2012-12-27 22:44
Az új szám fantasztikus, nagyon várom az újat. Most a Blood Oatht hallgatom, h teljen már az idő februárig
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.