Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A gitárosok még a dalokat sem tudják eljátszani"

Néhány hete az egész death metal világot sokkolta Mike Smith távozása a Suffocation soraiból. A stílus egyik legtechnikásabb ütősének friss nyilatkozata arra utal, hogy a klasszikus New York-i brutalizátoroknál igen messze van a helyzet az ideálistól...

„A döntés elkerülhetetlen volt", mondta Mike Smith a SickDrummerMagazine kérdésére. „Amikor először összeálltunk újból, a gazdaság teljesen más helyzetben volt, mint most, így teljes állásban csinálhattam a Suffocationt. Az utóbbi pár évben azonban hatalmas nehézségeket okozott, hogy egyszerre turnézzak és fenntartsam a házamat, gondoskodjak a családomról, illetve ellássak minden egyéb ezekkel járó kötelezettséget. Ha egyszer elérsz egy pontot anyagilag, döntéseket kell hoznod, mielőtt még elérnéd azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút."

Smith szavaiból igen egyértelműen kiolvasható, hogy a szakítás nem volt feszültségektől mentes. „Az én pozícióm a Suffocationben nem merült ki annyiban, hogy a dobemelvénynél ültem. Én voltam a csapat vezetője, alapítója, menedzsere, dalszerzője, szóvivője, illetve minden egyéb olyan melót is én végeztem, ami a csapat mindennapi üzleti működésével kapcsolatos, és nem lehet pótolni. Bárki is dobol náluk, csak a pillanatot élvezheti ki, méghozzá nekem köszönhetően..."

Utódja, Dave Culross csatasorba állítását Mike annyival kommentálta: aligha hiszi, hogy az ütősnek nehéz dolga lesz a helyén. „Semmiért sem kell aggódnia, mivel a gitárosok nem tudják eljátszani a dalokat. És eleve csak azokat a nótákat nyomják majd, amiket az utolsó ezer vagy nem tudom, hány koncerten is játszottunk... Olyan háborút jelentett számomra állandóan azt erőltetni, hogy mindenki megtanulja és begyakorolja az összes Suffo nótát, amit egy idő után már nem érte meg erőltetni. Te is csak annyira vagy erős, amennyire a zenekar leggyengébb láncszeme az..."

A Suffocation a '80-as évek végén alakult, az 1991 tavaszán kiadott Human Waste EP, illetve az ezt az év őszén követő Effigy Of The Forgotten a mai napig a death metal műfaj örök klasszikusainak számítanak, de az első korszak másik két nagylemezére, az 1993-as Breeding The Spawnra és az 1995-ös Pierced From Withinre is sokan esküsznek. A zenekar olyan muzsikusokat inspirált ezekkel a korai anyagokkal, mint a Slipknot tagjai, Jamey Jasta a Hatebreedből vagy szinte a teljes északkeleti parti metalcore színtér. A banda magját Frank Mullen hörgős mellett Terrance Hobbs és Guy Marchais gitárosok jelentik, de a basszer Derek Boyer is már 2004 óta nyomul a többiekkel.

 

Hozzászólások 

 
+6 #2 kt 2012-03-13 16:48
Szeretnék csak negyedennyire kókler lenni.
Idézet
 
 
-5 #1 TelekiPal 2012-03-13 16:39
Kóklerek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.