Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stryper: gyors, súlyos, megállíthatatlan, hangos új anyagon dolgoznak

Április 2-ától stúdiózik a Stryper, hogy rögzítsék következő új stúdiólemezüket. Az album még idén a boltokba kerül, ám azelőtt még március végén kijön egy Second Coming című speciális gyűjtemény, rajta régi Stryper témák friss változataival.

„A dalok egész karrierünk legjobbjai lesznek, és sem zeneileg, sem szövegileg nincs az anyagon pop vagy cukormáz”, mondja a lemezről Michael Sweet énekes/gitáros. „Számolom a napokat a megjelenésig, mert amikor megérkezik a lemez, olyan lesz, mint amikor egy vonat keresztülvágtat a síneken: gyors, súlyos, megállíthatatlan és hangos! Minden új album előtt izgatott vagyok, de ilyen szintű izgalmat még egyszer sem éreztem korábban. Ez a lemez emlékezetes lesz, és őszintén úgy gondolom, hogy az eddigi legjobb teljesítményünk. Ezt nem nagyképűségből mondom, hanem mert tényleg bízom benne, hogy remek lesz – tényleg, igazán remek.”

Sweet már tavaly nyáron is azt hangoztatta az interjúkban, hogy minden idők egyik legsikeresebb keresztény rockcsapata igen súlyos albumban gondolkodik. „Úgy vágunk bele ebbe a lemezbe, hogy a To Hell With The Devil második részét akarjuk elkészíteni. Ezzel most nem azt mondom, hogy úgy fog szólni, mint az, de azt szeretnénk, ha ugyanolyan jó lenne, mint az, márpedig a To Hell With The Devil volt a legerősebb anyagunk. Azt szeretnénk, ha az emberek úgy raknák be, hogy utána azt mondják: hé, ez olyan jó vagy jobb, mint a To Hell With The Devil! Igazi erőmű lesz ez az anyag – mindent megteszünk annak érdekében, hogy az legyen!”, fogalmazott az énekes.

A Stryper januárban több lemezre szóló szerződést írt alá a világ vezető dallamos metal kiadójának számító olasz Frontiersszel, és még az új album előtt megjelenik egy friss kiadványuk Second Coming címmel. A március 25-én érkező anyagon klasszikus Stryper dalok újravett változatai mellett két friss szerzeményt tartalmaz. A kollekcióra két szerzemény kerül fel az 1984-es The Yellow And Black Attackről, és hat-hat téma képviseli majd az 1985-ös Soldiers Under Commandet, illetve a banda legsikeresebb albumát, az 1986-os To Hell With The Devilt. A friss dalok a Bleeding From Inside Out, illetve Blackened címeket viselik. „Az újravett dalok fantasztikusan szólnak, sok szempontból jobbak, mint az eredetiek", mondja a kiadványról Michael. „Ha egy szóval kellene jellemeznem a lemezt, azt mondanám: súlyosabb."

A dallista az alábbi:

01. Soldiers Under Command
02. Makes Me Wanna Sing
03. Reach Out
04. Loving You
05. Loud 'N' Clear
06. The Rock That Makes Me Roll
07. Calling On You
08. First Love
09. Surrender
10. To Hell With The Devil
11. Free
12. Sing Along Song
13. More Than A Man
14. The Way
15. Bleeding From Inside Out
16. Blackened

Egy előzetes videó alább megtekinthető a kiadványhoz kapcsolódóan.

A Stryper több mint egy évtizednyi szünetet követően 2003-ban alakult újjá a klasszikus felállásban, Sweettel, öccsével, a dobos Roberttel, Oz Fox gitárossal és Tim Gaines basszusgitárossal, Gaines azonban rövidesen távozott a fedélzetről, és csak 2009-ben tért vissza a csapatba. A zenekar 2003 óta két saját dalokkal teli stúdióalbumot jelentetett meg, a 2005-ös Rebornt és a 2009-es Murder By Pride-ot, tavalyelőtt pedig egy feldolgozáslemezt készítettek The Covering címmel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.