Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stryper: a To Hell With The Devil második részén dolgoznak

Hamarosan új szólólemezzel jelentkezik Michael Sweet, a keresztény hard rocker Stryper énekes/gitárosa, ám egy friss interjúban elárulta: már folynak az előkészületek a következő Stryper albumhoz is. A zenekar egyenesen legklasszikusabb lemezéhez, az 1986-os To Hell With The Devilhez akar visszakanyarodni.

„Mindig is úgy éreztem, hogy gitárosként mellőzött vagyok, és ezt nem panaszképpen mondom", magyarázta még idén megjelenő új szólóalbumáról Sweet a Guitar Worldnek. „Az az igazság, hogy elsősorban mindig is gitárosnak tartottam magam: öt éves koromban kezdtem el gitározni, komolyan énekelni pedig csak amikor tizenkettő lettem. Ez a lemez arra nyújt kiváló lehetőséget, hogy gitárosként is kicsit jobban megmutassam magamat." Michael szólóalbumán több vendég is felbukkan: az egyik dalban Doug Aldrich gitározik, aki október 2-án Budapesten is fellép, de az ismert stúdiódobos, a Chickenfootot is kisegítő Kenny Aronoff is szerepel a lemezen. Énekesek közül az ex-TNT-s Tony Harnell, illetve a Fozzy frontember Chris Jericho énekel duettet Sweettel.

Eközben a háttérben már formálódik a Stryper új lemeze is, bár minden idők legsikeresebb keresztény hard rockerei először még egy, a régi slágerek újravett verzióit rejtő speciális gyűjteményen dolgoznak. Sweet szerint a friss dalok valamikor 2013 nyarára várhatóak. „Úgy vágunk bele ebbe a lemezbe, hogy a To Hell With The Devil második részét akarjuk elkészíteni. Ezzel most nem azt mondom, hogy úgy fog szólni, mint az, de azt szeretnénk, ha ugyanolyan jó lenne, mint az, márpedig a To Hell With The Devil volt a legerősebb anyagunk. Azt szeretnénk, ha az emberek úgy raknák be, hogy utána azt mondják: hé, ez olyan jó vagy jobb, mint a To Hell With The Devil! Igazi erőmű lesz ez az anyag – mindent megteszünk annak érdekében, hogy az legyen!"

A To Hell With The Devil a maga idejében az első keresztény hard rock – ahogy akkoriban gyakran nevezték: white metal – lemez volt, amely platina státuszba került az Egyesült Államokban, és több mint 2 millió példányban kelt el világszerte.

A Stryper több mint egy évtizednyi szünetet követően 2003-ban alakult újjá a klasszikus felállásban, Sweettel, öccsével, a dobos Roberttel, Oz Fox gitárossal és Tim Gaines basszusgitárossal, Gaines azonban rövidesen távozott a fedélzetről, és csak 2009-ben tért vissza a csapatba. A zenekar 2003 óta két saját dalokkal teli stúdióalbumot jelentetett meg, a 2005-ös Rebornt és a 2009-es Murder By Pride-ot, tavaly pedig egy feldolgozáslemezt készítettek The Covering címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.