Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steve Lee nélkül is folytatja a Gotthard

Steve Lee énekes tragikus halálát követően is folytatni kívánja a svájci Gotthard, de egyelőre még nem tudják, kit állíthatnának a frontra. Lee tavaly október 5-én vesztette életét az Egyesült Államokban, egy tragikus kimenetelű közúti balesetben. Az énekes mindössze 47 éves volt.

„A Steve halálát követő napokban nagyon fontos volt számunkra, hogy engedjük enyhülni a fájdalmat, elfogadjuk a történteket, aztán ismét megtaláljuk önmagunkat", mondta Leo Leoni gitáros. „Az év elején ismét összejöttünk, és elkezdtük megvitatni, mi legyen a következő lépés az új helyzetben. Gyorsan nyilvánvalóvá vált mindnyájunk számára, hogy a történetnek folytatódnia kell, hiszen a Gotthard nem egy munka, hanem az életünk."

„Természetesen csak akkor tudjuk folytatni, ha leszünk olyan szerencsések, és megtaláljuk a megfelelő embert Steve helyére", tette hozzá Hena Harbegger dobos. „Számunkra ez nem kizárólag egy hangot jelent, aki vissza tudja adni a dalainkat, hanem egy olyan embert keresünk, akinek a személyisége is passzol a Gotthard családba."

Steve Lee (eredeti nevén Stefan Alois Lee) barátaival tett motoros körutazást az Egyesült Államokban, amikor Las Vegastól nagyjából egy órányira halálos baleset érte: Lee és társai éppen a leállósávon öltöztek be az eső ellen, amikor egy kamion megcsúszott a síkos úton, és több motorkerékpárt is elsodort, köztük az övét is.

A Gotthard utolsó albuma a 2009-es Need To Believe volt, mely elődeihez hasonlóan óriási siker volt Svájcban és Európa német nyelvterületein. A zenekar világszerte több mint 2 millió albumot értékesített csaknem két évtizedes karrierje során, ami révén a Krokus után minden idők legsikeresebb svájci könnyűzenei előadójának számítanak.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.