Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steve Harris az Iron Maiden közelgő végéről: „Semmi okunk szomorkodni”

Vasárnap ünnepelte 67. születésnapját Steve Harris, az Iron Maiden főnöke. A basszusgitáros egy friss interjúban ismét az Iron Maiden aktív karrierjének óhatatlanul közelgő végéről beszélt.

1029maiden

Az Ultimate Classic Rocknak adott interjút nemrég Steve Harris, és a beszélgetésben szóba került az Iron Maiden jövője is. „Ugyan ki tudhatja ezt? – kérdezett vissza a basszer, amikor nekiszegezték a kérdést, hogy vajon lesz-e még folytatása a zenekar 2021-es Senjutsu lemezének. – Jelenleg annyit akarunk turnézni, amennyit csak tudunk. De még ha félig visszavonulnánk, akkor is készíthetnénk lemezeket. Nem tudom. Meglátjuk. Mindig is azt gondoltam, hogy szép lenne eljutni tizenöt albumig, ezt pedig már túlhaladtuk. Innentől már csak lefelé vezet az út, nemde? De mindannyian élvezzük még ezt az egészet, méghozzá talán jobban, mint valaha. Talán az is közrejátszik a dologban, hogy tudjuk: közeleg a vége. Megpróbálunk nem gondolni erre túl sokat, de ameddig mindenki örömét leli abban, amit csinálunk, megyünk előre, amíg csak tudunk.”

Harris a Maiden mellett még játszik saját zenekarával, a British Lionnal, és nem marad el a heti egy fociedzés sem. „Gyakran megkérdezik, miként bírom még ma is ezt az egészet, de igazság szerint soha nem is gondolkodom ezen. Egyszerűen csak megpróbálok a legaktívabb maradni, ameddig lehetséges. Simán csak odateszed magad, ennyi. Egyikünk sem lesz fiatalabb – ez van. Nem tehetsz mást, mint hogy mosolyogsz, iszol egy sört, és visszaemlékszel a régi szép időkre. Semmi okunk szomorkodni. Az élet szép, ünnepelni kell a jó dolgokat. Igazság szerint már a Senjutsu idején is az jelentette az egyik hajtóerőt, hogy azt mondtam magamban: amennyiben ez az utolsó lemezünk, akkor a nagyobb szabású ötleteimet akarom felhasználni rajta. Persze mindig lesznek olyanok, akik szerint 1988-ban meghalt a zenekar, és ugyan semennyire sem értem ezeket a vélekedéseket, természetesen mindenkinek joga van így gondolkodni. Vagy talán abban reménykednek, hogy visszautazunk az időben mondjuk ’99-be, de hát sosem csináltunk ilyesmit. A jelenben élünk. Ugyan miért akarnánk visszamenni, és elkészíteni valami múltbeli dolog második részét?”

A Maiden idei turnéja The Future Past Tour néven fut majd, érdekessége pedig az lesz, hogy a Senjutsu mellett elsősorban – de nem kizárólagosan – az 1986-os Somewhere In Time-ra koncentrálnak majd a program összeállításakor. A körút már biztosan átnyúlik 2024-be, az első dátum Ljubljanában lesz május 28-án, és egyben ez is a hozzánk legközelebbi koncert. A csapat tavaly Budapesten, a Groupama Arénában is fellépett.

DiszKgráfia sorozatunkban év végén két részben is áttekintettük a zenekar munkásságát, az első rész itt, a második pedig itt olvasható.

 

Hozzászólások 

 
#1 Simon Zoltán 2023-03-14 09:37
A legoptimistább forgatókönyv szerint úgy ukszve kb.80-100 éves korunk között valahol elhalálozunk........komoly hírérték.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.