Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stephen Pearcy: lesz új Ratt, de nem most

„Remélem, nem telik megint tíz évbe, amíg elkészítjük az új lemezt", mondta a Ratt frontembere, Stephen Pearcy a Noisecreepnek. Mindez azért érdekes, mert tavaly év végén éppen Pearcy volt az, aki a remekül sikerült visszatérő album után megint elkezdett külön utakon járni.

Pearcy azt nyilatkozta, mindenképpen szeretne csinálni valamikor még egy lemezt a Ratt-tel, amire egyébként a Roadrunnerrel kötött szerződés is kötelezi a legendás dél-kaliforniai sleaze rock'n'rollereket. Addig azonban még megjelentet egy szólólemezt is Sucker Punch címmel, és saját nevével fémjelzett csípős szószait is piacra dobja. „Nem vagyok képes egy helyben ülni és arra várakozni, hogy valami történjen. Szeretem, ha elfoglalt vagyok, és amíg a Ratt szünetet tart, ilyen jópofa más dolgokba kezdtem."

A Rattben a tavaly kiadott, minden túlzás nélkül óriási Infestation album után ismét feltámadtak a feszültségek, miután Bobby Blotzer dobos a Tales Of A Ratt: Things You Shouldn't Know című önéletírása tartalmazott néhány olyan kitételt, amit az énekes sérelmezett. „Szégyen, hogy a dolgok így alakultak... Imádom, amit az Infestationön csináltunk, és jól is fogyott, nagyjából úgy 150 ezer példány ment el belőle, jó helyezéseket ért el a listákon mindenfelé, szóval elégedett voltam az egésszel. Szar ügy, hogy Bobby ennek ellenére azokat írta, amiket írt... Én közös gyerekként tekintek a Rattre, akit szeretettel kell nevelgetni. Szomorú, amikor ennek fényében valaki a bandán belülről jó alaposan lefikáz, de végső soron annyira nem számít. De tény: emiatt vagyunk éppen pihenőn, és az üzleti oldalon is rendeznünk kell pár dolgot. Amint ez megvan, előreléphetünk."

Az Infestation megjelenését követően a Ratt Blotzer egy állítólagos sérülésére hivatkozva összes európai koncertjét lemondta, köztük olyan kiemelt bulikat is, mint például a doningtoni Download fesztivál. Október végén a csapat bejelentette, hogy bizonytalan időre leállnak a munkával, és Pearcy máris úgy beszélt készülő saját albumáról, mint az aktuális új fejezetről. „Több mint elegendő anyagunk van, ráadásul kurva jó anyagról beszélünk!", nyilatkozta akkor az énekes, akinek ez már a negyedik szólóalbuma lesz a sorban. „Néhány dalnak az Infestationre kellett volna felkerülnie, de az emberi konokság és a csapaton belüli politika megakadályozta ezt. De hát mindennek megvan a maga oka..." Az énekes, illetve a másik oldalt képviselő Blotzer és Warren DeMartini gitáros már a '80-as években is előszeretettel marták egymást, nem is beszélve a '90-es évek végének sikertelen újjáalakulása utáni időszakra, amikor a mélyponton mindkét fél Rattként haknizott az Egyesült Államokban...

A Ratt a '80-as évek közepén a Mötley Crüe fő vetélytársának számított Amerikában, karrierjük során csak az Államokban közel 10 millió lemezt adtak el.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.