Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Spiritual Beggars: romantikusan hidegháborús lemezborítót kapott az Earth Blues

Április 15-én kerül a boltokba a svéd Spiritual Beggars új nagylemeze, az Earth Blues, amelynek már a borítója is nyilvános. Mike Amott doom/stoner vonalon elstartolt, de ma már leginkább klasszikus hard rockként leírható alakulata idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, amiről egy európai turnéval is megemlékeznek.

„Gyermekkorom óta dédelgettem magamban ezt a borítótervet”, mondja a Per Wiberg billentyűs által készített lemezborítóról Mike Amott. „Láttam ezeket a tipikus olcsó, giccses ’70-es évek-beli hálószobai képeket, amiken két szerelmes nézi a romantikus naplementét a tengerparton… Emellett az atomkorban nőttem fel, amikor a nukleáris háború réme mindig ott tornyosult a fejünk felett. Ezt a két dolgot akartam kombinálni ezen az ellentmondásos képen, és Per remekül elkapta a hozzá dukáló melankolikus hangulatot.”

A 2010-es Return To Zero album utódja a banda második nekifutása lesz a Firewindből nemrég távozott Apollo Papathanasióval a mikrofonnál, aki Janne „JB" Christoffersont váltotta a fronton a legutóbbi lemez megjelenése előtt. A zenekar felállása változatlan, és a kiadójuk is az InsideOut maradt.

A zenekar áprilistól Európában turnézik a német Zodiac és további, eddig még be nem jelentett vendégek társaságában. Egyelőre sajnos csak nyugat-európai dátumokat fixáltak le, és a feszített menetrend miatt nem is nagyon akadnak lyukas szakaszok a programban, de jó hír, hogy a csapat a fesztiválszezonban is több koncertet játszik a kontinensen, így talán van rá remény, hogy közelebb is jönnek Magyarországhoz. E fellépéseik közül azonban eddig egyedül a francia Hellfest látszik biztosnak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.