Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sok szó esik a politikáról, de a lényeg mégis az, hogy odavágjon a zene”

Még a nyáron rögzít néhány új dalt a Prophets Of Rage, a Rage Against The Machine hangszereseit és két ikonikus rappert tömörítő szupergroup. Tom Morello szerint mindenképpen kortárs és jelentőségteljes muzsika megalkotása a cél.

0601por

Máris stúdióban vonult a Rage Against The Machine három hangszeresét, Tom Morello gitárost, Tim Commerford basszert és Brad Wilk dobost, illetve a Cypress Hillből ismert B-Realt és a Public Enemy egyik arcát, Chuck D-t tömörítő Prophets Of Rage szupergroup. A zenekar elsőként egy The Party’s Over című dalt rögzít, méghozzá azzal a Brendan O’Brien producerrel, akinek annak idején a Rage Against The Machine karrierjében is oly fontos szerepet töltött be. „A célunk annyi, hogy a zene átütő erejű legyen”, mondta Morello a Billboardnak. „Az interjúkban mindig sok szó esik a politikáról, de a lényeg mégis az, hogy odavágjon a zene, és nem kizárólag a mi örökségünkhöz kell méltónak lennie, hanem mivel 2016-ot írunk, túl is kell mutatnia azon. Az a fontos, hogy őszinte, kompromisszummentes és korszerű legyen.”

Az eddig két Los Angeles-i és egy New York-i koncertet adott zenekar augusztusban máris amerikai turnéra indul, a műsorban RATM-, Public Enemy- és Cypress Hill-dalokkal. Tom a The Pulse Of Radiónak leszögezte: jelenleg semmi más tervük nincs, kizárólag a Prophets Of Rage-dzsel foglalkoznak. „Rage Against The Machine jelenleg nem létezik – a zenekarból maradt hamvak a Prophets Of Rage-ben gyulladtak ismét lángra, és ezen a nyáron az általunk így játszott dalokban él tovább a csapat. Csakis a legnagyobb szeretetet, tiszteletet és megbecsülést érezzük Zack De La Rocha, a Rage Against The Machine fantasztikus szövegírója iránt, aki jelenleg a saját zenéin dolgozik, és biztos vagyok benne, hogy óriási lesz a végeredmény.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.