Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sok-sok-sok éve egyetlen rossz lemezt sem készítettünk”

0605mkopfMikkey Dee dobos szerint még a szokásosnál is spontánabb módon állt össze a Motörhead augusztusban érkező új albuma, a Bad Magic, amellyel a teljes zenekar nagyon elégedett. Lemmyék a héten, július 3-án Sopronban, a VOLT-on is fellépnek.

„A lemezt Los Angelesben írtuk és vettük fel, ismét Cameron Webb producerrel”, mondta Mikkey a Hellfesten tartott sajtótájékoztatón. „Azt hiszem, ez talán a hatodik lemez, amit vele készítettünk, de most másképp dolgoztunk: a stúdióban írtuk meg az anyagot, és végig együtt is játszottuk fel az egészet. Korábban egy külön stúdióban próbáltuk össze a dalokat, és csak utána vettük fel őket, méghozzá egyenként, de itt most tényleg élőben rántottunk fel mindent, amint elkészült az adott nóta. Mindig is nagyon spontán módon álltak össze a dalaink, de most talán még spontánabb módon dolgoztunk, mint korábban akármelyik lemezünk esetében. De nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel: roppant élő, nagyon ösztönös lemez. Nálunk szerintem az ilyesmi működik a legjobban.”

Mikkey sokakkal ellentétben ugyanakkor nem akarja azt mondani, hogy a Bad Magic a csapat valaha készült legjobbja lesz. „Általában szeretem, ha eltelik néhány év a megjelenéshez képest, és akkor már bizonyos távolságból tudom szemlélni az albumot. A kedvenceim az utóbbi időszakból a We Are Motörhead, az Inferno és a The Wörld Is Yours, viszont szerintem sok-sok-sok éve egyetlen rossz lemezt sem készítettünk már. Az albumok mindegyike az adott időszak lenyomata. Ilyen nagyon direkt és spontán munkamódszer mellett összeáll egy album, ami aztán történelemmé válik: nem tekintgetünk vissza, szóval minden egyes lemez az itt és most szellemében fogant meg, és azt mutatta, milyenek voltunk a pályafutásunk szóban forgó szakaszában. Szóval amikor kiadunk egy lemezt, az hármunk számára már akkor is történelem, és ezzel most nem azt mondom, hogy rossz vagy nem szeretjük, hanem simán csak azt, hogy ha ma írnánk meg, már egy totálisan másmilyen lemezről beszélnénk. És tényleg ennyire gyorsan áll össze minden… Talán egy év múlva már kellő távolságból tudom majd nézni a Bad Magicet is, és ha akkor ugyanitt ülünk, akkor lehet, hogy azt mondom majd: igen, talán ez is ott van a három kedvenc Motörheadem között. Tudom, hogy nagyszerűen sikerült, mindhárman elégedettek is vagyunk vele, de most még nem tudok róla véglegeset mondani. Remélem, később is úgy nézek majd rá, mint egy nagyon-nagyon jó anyagra.”

Az augusztus 28-án érkező Bad Magic dallistája az alábbi:

0605mkopfc01. Victory Or Die
02. Thunder & Lightning
03. Fire Storm Hotel
04. Shoot Out All Of Your Lights
05. The Devil
06. Electricity
07. Evil Eye
08. Teach Them How To Bleed
09. Till The End
10. Tell Me Who To Kill
11. Choking On Your Screams
12. When The Sky Comes Looking For You
13. Sympathy For The Devil

A Motörhead máris nagyban koncertezik az európai fesztiválokon, ott lesznek a VOLT-on is július 3-án, nyár végétől pedig Észak-Amerikában turnéznak majd az Anthrax társaságában. Ez a kör a zenekar által rendezett Motörboat hajófesztivállal zárul majd szeptember 28. és október 2. között, itt az Anthrax mellett a Slayer már biztosan társul Lemmyékhez, de természetesen további nagy nevek bejelentése is várható. Az év végén pedig ismét Európa következik, amely már kifejezetten a banda fennállásának negyvenes jubileumát hivatott megünnepelni. A kezdés november 15-én lesz Párizsban, a zárás pedig december 6-án Helsinkiben, a többi dátumot hamarosan bejelentik.

 

Hozzászólások 

 
#4 shmonsta 2015-06-30 00:37
Nekem összességében is az Inferno a kedvencem, de az összeset szeretem :)
Idézet
 
 
+2 #3 Assassin 2015-06-29 14:52
Basszus, ma este azt álmodtam, hogy Lemmy meghalt. :(
Szerencsére felébredtem, mert bilibe lógott a kezem. :)

Nálam klasszikus albumokon kívül az Inferno pörög legtöbbet. Jól felépített dalok és album.

Várom az újat. :)
Idézet
 
 
+2 #2 Svet 2015-06-29 13:58
Mert mind ugyanolyan! :D
(Szerencsére minőségben is.)
Idézet
 
 
+7 #1 Codename333 2015-06-29 11:29
Soha nem is fogtok szar lemezt készíteni amíg az öreg él :) !!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.