Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Skid Row: lemez helyett EP-k sorozata jön, de Bach nélkül

Nem teljes nagylemez, hanem EP lesz a Skid Row hamarosan megjelenő új kiadványa, a United World Rebellion – Chapter 1. Dave „The Snake” Sabo gitáros szerint a zene a banda klasszikus korszakát idézi, ám egyelőre felesleges Sebastian Bach visszatérésében reménykedni: Snake elmondta, hogy amikor legutóbb összefutottak, az énekes sugallataival ellentétben szó sem esett zenei kérdésekről.

A Metal-Rulesnak adott interjújában Snake megerősítette: a Skid Row EP-k sorozatát tervezi megjelentetni a következő hetekben, mindegyiken öt-hat dallal, amelyek nagyjából félévente követnék egymást. Ez a modell aligha meglepő, hiszen a gitáros egyben a Down menedzsere is, és a hasonló koncepció ott is tőle származott. A zenéről Sabo annyit árult el, hogy az igen súlyos, és számos dal az 1991-es Slave To The Grind mestermű hangulatát idézi. Az EP-k kiadója az Egyesült Államokban valószínűleg a Megaforce lesz, az európai megjelenésről a banda a Nuclear Blasttel és a Universallal is tárgyalásokat folytat.

Habár a netet pár hete bejárta egy közös fotó Sebastian Bachról és Dave-ről, a gitáros szerint szó sincs arról, hogy az énekes visszatérne a zenekarba, a frontember továbbra is Johnny Solinger. „Átrepültem aznap Los Angelesbe, mert Duff McKagan két koncertet adott a Viper Roomban, és neki is én vagyok a menedzsere”, idézte fel a történteket Snake. „Megérkeztem a helyszínre, ahol egy asszisztensünk azzal fogadott: Sebastian is ott van. Bennem nincs rosszindulat vagy tüske vagy hasonló vele eszemben – bárki másban lehet, de én nem halmozom fel a negatívumokat az életemben. A buli után az öltözőből megláttam, ahogy a színpadnál álldogál, pont velem szemben. Odamentem hozzá, kezet fogtunk, üdvözöltük egymást. Tök jó és szívből jövő volt az egész, de semmiféle komoly dologról nem beszéltünk. Tehát semmi olyasmi nem merült fel, hogy „hé, haver, össze kell hoznunk ismét a bandát!” Ehelyett a családról érdeklődtünk, mondtam, hogy sajnálom a válását, képeket mutogattunk a gyerekekről, meg ilyesmik… És mivel ott volt egy pár ember, akik éppen fotózgattak, azt mondta: készítsünk egy fotót. Ami aztán természetesen fel is került a netre.”

Sabo szerint Bach tőle teljesen tipikus módon tálalta a fotót a Facebookon, amikor sejtelmesen hozzáfűzte, hogy a jövőről is beszélgetett egykori zenésztársával. „Ez ő, tudod, ez ő… Én viszont úgy szemlélem ezt az egészet, hogy senki sem tudhatja előre, mit hoz a holnap. Remélhetőleg biztonságban hazavisz a repülő, érted? Mindig is így tekintettem az életre, mert baromi rövid. A jövő latolgatása helyett inkább kiélvezem az adott pillanatokat. Ha valami megtörténik, annak meg kellett történnie, ha pedig nem, akkor nem, érted? Egyáltalán nem töröm magam azért, hogy a dolog összejöjjön. Ha az apró körülmények éppen úgy jönnek össze, hogy a dolog hasznosnak tűnik, és mindenki meg akarja csinálni, akkor majd beszélhetünk róla, de most abszolút nem téma ez az egész. Sebastian mindig is ilyen volt, de jó volt látni őt, mert jó passzban volt, józan volt, nem pörögte túl magát, és dumálgathattunk tíz-tizenöt percet. Ami egyébként nem hozott nagy megfejtéseket, és örülök is annak, hogy olyan őszintén jött ki a dolog, ahogy kijött.”

A Skid Row legutóbbi albuma, a Revolutions Per Minute 2006-ban jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.