Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Simmons: „Nem állt szándékomban megsérteni a depressziós betegeket”

Gene Simmons ritkán kényszerül magyarázkodásra, de most ez az alkalom is elérkezett: miután a KISS basszer/énekese egy közelmúltbeli interjúban elég szerencsétlenül fogalmazott, és az utóbbi napokban valóságos boszorkányüldözés kezdődött ellene az amerikai médiában, pontosította szavait a depresszióval kapcsolatban.

Gene Simmons köztudottan nem szívbajos típus, ráadásul ami a szívén, az a száján is: a Songfactsnek adott néhány héttel ezelőtti interjújában Ace Frehley és Peter Criss kapcsán kendőzetlenül elmondta a véleményét a drogosokról és az alkoholistákról, és egy kissé szerencsétlen megfogalmazással sikerült a fenti csoportokkal egy kalap alá vennie a depressziósokat is. „Senkivel sem jövök ki, aki drogfüggő, állandóan sötét fellegek járnak a feje felett, és áldozatként tekint magára”, mondta Gene, amikor arról faggatták, milyen viszonyban van volt kollégáival, Ace Frehley-vel és Peter Criss-szel. „A drogosok és az alkoholisták mindig azzal jönnek, hogy mennyire kemény az élet. Az én anyám megjárta a koncentrációs tábort a náci Németországban, szóval nem akarom hallani senkitől ezt a jaj, de kemény a világ-baszakodást. Anyám is felkel minden nap, szagolgatja a rózsáit és imádja az életet. Egyetlen tudatlan húszéves kölyöktől sem akarom azt hallani, hogy ó, Seattle-ben élek, depressziós vagyok. Baszd meg, akkor öld meg magad! Sosem értettem ezt, és mindig reagálok is ezekre a blöffökre: én vagyok az a csávó, aki azt mondja, hogy ugorj, ha meglát valakit, aki épp egy épület tetején egyensúlyoz, és azt mondja, hogy ennyi volt, nem bírja tovább ezt, le fog ugrani. Viccelsz? Minek jelented be? Fogd be a kibaszott pofádat, viselkedj méltóságteljesen, és ugorj le, a közönséged már úgyis megvan hozzá. És ha ugyanehhez a csávóhoz odamennél, és fegyvert tartanál a fejéhez, hogy szétlövöd a kibaszott agyát, könyörögne, hogy ne lődd le. Ugyanis nem hülye.”

Simmons szavai akkor kaptak igazán nagy nyilvánosságot, amikor Nikki Sixx saját rádióműsorában kelt ki a basszer érzéketlensége ellen, a szintén súlyos depressziós és alkoholbeteg Robin Williams halála által sokkolt közvélemény pedig fogékonynak is bizonyult a dologra. „Gene alapvetően azt mondja, hogy nincs benne semmiféle együttérzés a drogosokkal vagy a depressziósokkal szemben”, mondta a Mötley Crüe főnöke. „Én magam gyógyult drogfüggő vagyok. Ha valaki azt mondta volna nekem annak idején, amit ő, rengeteg csodálatos dolog nem történhetett volna meg az életemben. Szeretem Gene-t, de ebben a helyzetben nagyon nem értek egyet a szavaival. Mi van, ha egy húszéves, KISS-rajongó kölyök ebben a helyzetben azt mondja, hogy igaza van, tényleg meg kellene ölnöm magam?”

Gene-t azóta rengetegen kritizálták a médiában és a közösségi oldalakon, sőt, egy ausztrál rádióállomás például levette műsoráról a KISS összes számát a nyilatkozat miatt, így a basszer a Facebookon tett közzé egy állásfoglalást a kérdésben. „A depresszió nagyon komoly betegség, és nagyon szomorú, ha valaki ilyen helyzetbe kerül, főleg, ha a szeretteinkről van szó”, írta Gene. „Eddig nem reagáltam a médiában megjelent változatos vádakra és állításokra, de szeretném tisztába tenni a helyzetet. Mélyen együttérzek és támogatok mindenkit, aki bármilyen betegségtől szenved, különösen a depressziósokat. A drogosokkal és az alkoholistákkal kapcsolatban sosem törekedtem arra, hogy szépen fogalmazzam meg a véleményemet. A kábítószer-élvezőkre és alkoholistákra vonatkozó nyers és talán politikailag inkorrektnek tekinthető szavaimat azonban úgy tálalták, mintha a depressziósokkal kapcsolatban tettem volna gonosz kijelentéseket. Egészen biztos, hogy sosem állt szándékomban sértő állításokat megfogalmazni a depressziós betegek vonatkozásában. És biztosan nem akarom most úgy védeni magamat, hogy felsorolom azt a milliónyi segély- és önsegítő szervezetet, amelyekkel kapcsolatban állok. Ez az egész ugyanis nem rólam szól, hanem arról, hogy tisztán beszélünk, és rendezzük a félreértéseket. Lélekben mindenkivel ott vagyok, aki depressziótól szenved.”

Simmons bocsánatkérését Sixx is üdvözölte.

 

Hozzászólások 

 
-1 #6 Assassin 2014-08-19 10:12
Ez a fickó kb. azt se tudja, melyik bolygón él. Az ilyen minek szólal meg egyáltalán? Fingja sincs a depresszióról, meg úgy általában a körülötte zajló világról. Régóta csak a pénz, meg a haszon érdekli. Jól picsán kéne rúgni, hogy felébredjen...
Nagyképű arrogáns vén faszkalap.
Idézet
 
 
+1 #5 shmonsta 2014-08-18 13:10
Gene egy olyan fickó, akire képtelenség lenne haragudni, kb. bármit mondhatna :D
Idézet
 
 
+4 #4 ADIZS 2014-08-17 10:29
Amit a drogosokról és az alkoholistákról mondott, abban igaza van, aki hlye az haljon meg. Nem hiszem el, hogy van olyan 10 évesnél idősebb ember, aki nem tudja nagyon jól, hogy mivel jár az alkoholizmus és a drogfüggőség. A depresszió az azért más tészta. (Ha azért depressziós, mert mondjuk heroin függő, akkor viszont miattam ugrálhat ahonnan akar, ebben egyetértek.)
Idézet
 
 
+6 #3 Chaoslady 2014-08-17 09:46
Mondjuk jó pár dologban igaza volt, akármennyire is durva hangon adott szót ezeknek a véleményeknek. Abban is igaza van, hogy az adott illető valóban könyörögne a szaros kis életéért :D
Aki annyira akarja, az nyírja ki magát, de ne csináljon nyilvánosságot ebből, mert eléggé szánalmas. Mondjuk ez utóbbi az én véleményem :)
Idézet
 
 
#2 zebraman 2014-08-17 09:06
Szerintem is igaza van, bár nem bírom a fickót magát.
Idézet
 
 
+7 #1 extremeblast 2014-08-17 08:19
Nagyon igaza van
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.