Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sevendust: két pártra szakadva

Call Me No One a neve annak az új zenekarnak, amelyet az amerikai Sevendust dobosa, Morgan Rose és gitárosa, Clint Lowery hívott életre nemrég. A csapat június elején adja ki bemutatkozó albumát. Érdekesség, hogy a csapat másik gitárosa, John Connolly és Vince Hornsby basszer szintén közösen dolgoznak egy új bandán, amely Projected névre hallgat.

Miután tavaly a Sevendust is meglebegtette, hogy 2013-ra várható kilencedik sorlemezük akár az utolsó is lehet, a csapat tagjai azon nyomban frakciókra oszlottak, és új projektekben kezdtek el gondolkodni. Morgan Rose dobos és Clint Lowery gitáros (a képen) új csapata, a Call Me No One már június 5-én kiadja első albumát, amely a Last Parade címet viseli majd, és a Biggest Fan című első single alább már meg is hallgatható róla. A két muzsikus ráadásul hangsúlyozza, hogy nem side-projektről van szó, hanem egy fullos üzemelésű bandáról, amely úgy viszonyul a Sevendusthoz, mint a Stone Sour a Slipknothoz.

Rose és az itt énekesként is szereplő Lowery szerint zeneileg a Call Me No One olyan, mintha a Foo Fighters és a Nine Inch Nails metszéspontjában helyezkedne el, a debütlemezre pedig az alábbi dalok kerülnek fel:

01. The World Is Dead
02. Thunderbird
03. Soapbox
04. Hillbilly
05. Alls Well
06. Biggest Fan
07. Please To Meet You
08. Broken Record
09. War Song
10. Last Parade

Ezzel párhuzamosan John Connolly gitáros és Vince Hornsby basszer egy Projected nevű banda ügyeit egyengetik, ahol a Creed és az Alter Bridge dobosa, Scott Phillips csatlakozott hozzájuk. A trió már a stúdióban dolgozik bemutatkozó anyagán, amely még 2012-ben a boltokba kerül.

A groove/nu metalos vonalon elstartolt, de a nagyon tipikus bandák közül valamennyire már csak a fekete frontember, Lajon Witherspoon énekhangja miatt is kilógó Sevendust sosem számított a körülrajongott sztárcsapatok közé, ám Amerikában mind a nyolc stúdióalbumuk komoly sikert aratott, és végig egyenletesen a felszínen is maradtak az utóbbi több mint tíz évben. A legutóbbi, tavalyelőtti Cold Day Memory lemez egyenesen az eddigi legmagasabb listás helyezésüket hozta, amikor a Billboard-lista 12. helyén kezdett.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 GTJV82 2012-07-03 13:11
Érdekes a dolog, mert pont Rose és Lowery voltak akik leginkább belenyúltak a dalszerzésbe is a Sevendust esetében.
Ráadásul Lowery-nak ott van még a Dark New Day is, amiben meg a tesója, az ex-Stuck Mojo-s Corey is szerepel.
Lajon-ról nem tudtok valamit? Hogy ő mit tervez? Elvégre miatta (is) volt mindig is olyan különleges a Sevendust.. sajnálom, ha szétmennek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.