Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Senkivel sem versenyzünk, saját magunkat viszont mindenképpen felül akarjuk múlni”

Tizenöt évnyi várakozás után, június 9-én végre megjelenik az Extreme új albuma. A lemez a Six címet viseli, és most bemutattak róla egy újabb friss szerzeményt.

0302extreme

2008-ban jelent meg az Extreme legutóbbi albuma, a Saudades de Rock, amelynek évek óta ígérgetik a folytatását a bostoni hard rockerek. Most a jelek szerint vége a várakozásnak, és június elején tényleg napvilágot lát a Six. Az album Nuno Bettencourt Los Angeles-i házistúdiójában készült, és a csapat ígérete szerint 21. századi csavarral ellátott, ám vérbeli Extreme-muzsikát rejt majd.

„Az Extreme esetében mindig szenvedélyes, erőteljes a zene – mondja Gary Cherone énekes. – Senkivel sem versenyzünk, saját magunkat viszont mindenképpen felül akarjuk múlni, és akadnak pillanatok ezen a lemezen, amikor ez sikerült is. Ennyi év után is sikerült együtt maradnunk, és úgy érezzük: a színpadon és a stúdióban egyaránt bizonyítanunk kell. Így aztán határozottan úgy érzem, hogy néhány itteni dal a valaha írt legjobbjaink közé tartozik.” „Nagyon megrázott Eddie Van Halen halála, és ugyan nem én veszem majd át a trónját, de éreztem némi felelősséget, hogy életben tartsam a gitározást – teszi hozzá Nuno. – Ez a tűz egyértelműen áthatja a lemezt. De bármit is gondolsz egy Extreme-lemezről két vagy akár három dal hallatán, a végén úgysem olyan lesz. Ez az összes albumunkra áll. Az igazi rajongóink tisztában vannak vele, hogy mindig a váratlanra kell készen állni. Határozottan úgy érzem, hogy a világnak szüksége van egy jófajta old school rocklemezre. A Six mindenképpen modern anyag, de ha felteszed a fülest, elejétől végéig velünk tarthatsz az utazáson. Olyan, mint az Extreme 2.0-ás verziója.”

extreme_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Rise
02. #Rebel
03. Banshee
04. Other Side of the Rainbow
05. Small Town Beautiful
06. The Mask
07. Thicker Than Blood
08. Save Me
09. Hurricane
10. X Out
11. Beautiful Girls
12. Here's To The Losers

A Rise, a #Rebel és a Banshee után most az Other Side Of The Rainbow is meghallgatható. A zenekar november végétől turnézik Európában, de kizárólag brit és nyugat-európai dátumokat jelentettek be, hozzánk legközelebb december 8-án, a svájci Prattelnben lehet megnézni őket.

 

Hozzászólások 

 
#1 queensryche999 2023-06-01 14:08
Akit érdekel, nemrég került fel Nuno-val egy hosszú interjú (video, yt), amit a Rick Beato készített vele. Rick elképesztő fazon, csak ajánlani tudom a csatornáját minden zenésznek, zeneszeretőnek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.