Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Semmiből érkezett új pozvakowski.-albumot lehet meghallgatni

Tavalyi Iterum lemeze után, szinte a semmiből új lemezzel jelentkezett a hazai zajzenei színtér egyik éllovasa, a pozvakowski. A csaknem két évtizede változatlan felállásban alkotó brigád friss anyagának címe microdrone.17, és máris meghallgatható.

1213poz

„Idén volt tíz éve, hogy megjelent a 2007-es, Microtron című pozvakowski.-lemez, amelynek nagyon sokat köszönhetünk. Sokan ezzel az albummal ismerték meg a zenekart, a Mictrotron dalait évekig játszottuk koncertjeinken, eljutottunk vele számos országba, felkerült év végi listákra, és azóta is úgy érezzük, hogy közönségünknek is fontos ez a lemez”, mondja a csapat. „Szerettük volna emlékezetessé tenni a tízéves évfordulót, így hát fogtuk a Microtron dalainak néhány fő- vagy sokszor nem is annyira főmotívumát, és újragondolva, kicsavarva, átstrukturálva összegyúrtuk ezeket egyetlen, majdnem 42 perces utazássá, amelyben most tényleg a zenekar legkísérletezőbb oldala domborodik ki.”

A microdrone.17 lemezt a már jól megszokott, Győr melletti Music Chapel stúdióban vette fel a csapat, ahol a tavalyi Iterum is készült. „Ismét Kapui Szabolcs hangmérnökkel dolgoztunk, a keverést pedig a hazai experimentális, zaj körökben ismert T.Balira (ION, Rosinflux) bíztuk. A lemezt klasszikus gitár-basszus-dob trióban rögzítettük, de néhány tételben Szitha Miklós barátunk(a Talamba Ütőegyüttes muzsikusa) is játszik vibrafonon. Egyetlen koncertet tervezünk jövőre, ahol élőben bemutatjuk a microdrone.17 zaj- és ambient-áradatát, ezt várhatóan tavasszal tartjuk majd.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 halottember 2017-12-14 11:52
Elképesztően jó koncertzenekar!
Idézet
 
 
+1 #1 Thasaidon 2017-12-13 22:26
Hogy ez a pozvakowski. mennyire jó kis cucc, nemrég láttam őket a We Stood Like Kings, addig csak a nevüket láttam, és nem is gondoltam volna, hogy ekkorát tudnak dörrenni. Mondjuk amikor a vetítésen az a fickó a súlyzót pörgette, akkor kicsit mindig felszisszentem magamban, mert túl elevenen sikerült hozzáképzelnem a gerincsérvet... :-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.